НачалоПолезноТОП 5 технологични поста на българските блогъри за декември 2010-а

ТОП 5 технологични поста на българските блогъри за декември 2010-а

3359
Написана от  nixanbal 27 декември 2010

Technologichni_postove_na_bulgarskite_bloguri_dekemvri_2010_samsung_galaxy_tab_2

Хо-хо-хо! Месец декември по традиция е месецът, в който блогърите от цял свят се обединяват около една обща идея за блог пост - „Какво постигнах през годината и за какво си мечтая през следващата“. Честно казано, ако не познавам конкретния човек или не следя блога му отдавна, изобщо не ме вълнуват чак толкова лични отклонения и коледни размисли. Затова се разрових по-сериозно в Блогосфера и бях изненадан, че немалко блогъри пишат и за разни хай-тек играчки, за технологиите, операторите. Реших да им „стисна ръката“ като събера 5 от най-интересните (за мен) публикации на тази тематика. Ето ги и тях...

 

Три седмици със Samsung Galaxy Tab от Дончо
Няма по-интересен и ценен материал за четене от този, в който информацията идва от първа ръка. Това е още по-важно при разказите за разни хай-тек играчки, в които авторът споделя личните си впечатления, говори за плюсовете и минусите на един продукт. Ако симпатизирате на таблетните устройства, вижте блог поста на Дончо за Samsung Galaxy Tab.

Neonode N2 от Ивайло Борисов
Морално остарял телефон, но с адски свеж дизайн и много хайп заряд, който Ивайло Борисов предава по страхотен начин в блога си. Внимание: Може да ви се прииска да си го купите. Проблемът е, че е почти невъзможно да се намери.

HTC Desire Z – какво не може от Юруков
Още един пост с лични впечатления от готино устройство. Боян Юруков наскоро си е взел HTC Desire Z и разказва подробности за смартфона. Според него машинката е добър избор, но не може да прави палачинки. Според мен не може и едно простичко еспресо да пусне, но пък има доста други плюсове. Вижте ги...

Таблетни размишления от Йовко
Определено възраждането сегмента на таблетите се личи и от българските блогове – все повече хора започнаха да пишат и сърфират от такива устройства. След Galaxy Tab, дойде ред и на култовия Apple iPad, който към края на 2010-а държи огромен процент от продажбите на таблети в света.

Nokia Вълшебник от Събина, ентелегентно
Класацията е за техно постове през декември, но да не правим проблем за един ден. В края на ноември Събина пусна интересна публикация в ентелегентно, с която разказа за блогърското събитие на Nokia (за него писах и аз) и по-конкретно как да си направиш сам приложение за телефон. Ценно е за всеки един блогър, така че – must read!

 

Пропуснах още няколко интересни четива, но този пост щеше да стане плашещо дълъг. Пък и винаги можете да добавите нещо в коментарите!

PS: Не ме разбирайте погрешно – обичам празниците и особено Коледа, но когато отвсякъде те дебне блог пост със заглавие „Коледа е!“, „Честито Рождество“ и други, още по-описателни за случилото се на 25 декември теми, интернет сякаш отеснява. Изпълва се с клишета и блоговете губят от индивидуалността си, която първоначално ме е накарала да следя изявите на автора.

Теленор ще може да запази името си след продажбата

Продажбата на няколко телекома от групата на Теленор в Централна и Източна Европа, включително българския, се очаква да бъде приключена…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer