Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниТрите оператора ще работят заедно да осигурят покритие в метрото в София

Трите оператора ще работят заедно да осигурят покритие в метрото в София

1696
Написана от  nixanbal 11 юли 2012
Трите оператора ще работят заедно да осигурят покритие в метрото в София

В близките седмици М-Тел, GLOBUL и VIVACOM започват съвместен проект за осигуряване на покритие в метрото в София, съобщи Хорст Пертъл, главен технически директор в Мобилтел. Телекомите вече са подписали договор, чието изпълнение започва малко преди откриване на новата линия на подземния транспорт.

Г-н Пертъл обясни, че трите оператора ще работят по общ проект. Така те ще ползват общо оборудване, вероятно с цел и по-ниски разходи, като вече са обсъдени подробностите, избран е най-подходящият доставчик и до седмици започва работа по изпълнението.

За съжаление проектът с разплащанията чрез NFC в метрото все още върви много бавно и не е ясно кога ще имаме възможност да си купуваме билети с докосване на телефона до терминали. Това обаче е обвързано и с достатъчно налични смартфони на пазара, които да поддържат технологията, така че може би страната ни все още не е готова за тази крачка. Но темата е интересна и ще ви държа в течение.

GoPro HERO 7 Black предлага изцяло нова система за стабилизация

GoPro представи новото поколение на популярните си екшън камери, което включва три модела и чисто нова система за стабилизация при…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer