НачалоРевютаДругиРевю на Logitech Z305

Ревю на Logitech Z305

Усилете звука на лаптопа

5431
Написана от  nixanbal
Ревю на Logitech Z305

Доволни ли сте от звука на лаптопа си? Аз не. Замислих се какво мога да направя по въпроса, тъй като определено обичам да слушам музика от него. Вкъщи VAIO-то е вързано към уредба и нямам оплаквания, но какво да правя при пътуване или ако искам да се преместя в другата стая? Тези дни имам възможност да се запозная отблизо с едно адекватно решение на Logitech и бързам да ви го представя – високоговорителите за мобилен компютър Logitech Z305.

Семпъл дизайн, отличителен звук

Колонките Logitech Z305 са с изключително симпатичен и семпъл дизайн, а теглото им е около 220 грама. Връзката с компютъра става чрез USB кабел, който се прибира, когато не се използва, а удобната „щипка“ ви позволява да ги закачите за лаптопа за максимално разпръскване на звука. Приятен детайл тук е, че частта, която се опира в компютъра, е гумирана и така защитава двете устройства от взаимно надраскване, а и дава повече стабилност.

Не съм сигурен колко сантиметра е дълъг кабелът, но ако се наложи да използвате USB порт, разположен в предната дясна част на машината, ще трябва леко да го поопънете или пък да поставите Logitech Z305 на бюрото си. При моя лаптоп например трите „оборотни“ USB-та са точно там (не знам защо), а отляво, където би било по-удобно за колонките, имам eSATA/USB порт, но той е зает от външния харддиск.


Чуйте разликата между високоговорителите на лаптопа и тези на Logitech

Освен към лаптоп, колонките могат да се вържат и към МР3 плейър например, което е възможно благодарение на 3.5 мм жак. Трябва ви само съответният кабел, а в комплекта влиза торбичка за носене при път. По корпуса на Z305 има само няколко основни бутона – такъв за включване и регулиране на звука, като има и малък светлинен индикатор, активен при работа.

Защо препоръчвам Logitech Z305?

Ако сте закъсали с лаптоп със слаб звук като моя и търсите решение, но не за сметка на доживотна връзка към бюрото с 10-килограмова аудио система, тези високоговорители са тъкмо за вас. Logitech Z305 са със значително по-силен и със значително по-качествен звук от вградените колони на компютъра ми, позволяват да ги носите заедно с лаптопа, а най-хубавото е, че не трябва да мислите за батерии – зареждат се сами през USB кабела.

Цената на Logitech Z305 в България е около 100-130 лв.

Обзорно за най-интересните смартфони на MWC 2019

Здравейте вече от българска земя! След цяла седмица в Барселона, пълна с технологични анонси и срещи с най-новите мобилни устройства…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer