НачалоРазниЧалга хитове звучат по телефона в България

Чалга хитове звучат по телефона в България

8283
Написана от  nixanbal 11 август 2010

folk-chalga-hitove-telefon-andrea-preslava

Тези дни се случи така, че доста разговарях по телефона с познати и непознати и ми направи впечатление, че много от хората използват услугата вместо сигнал за свободно търсещият ги да чува избрана от тях песен. Замислих се що за тъпа услуга е това и какво ще стане, ако си сложа любимата Преслава на моя телефон и шефът ми звънне? Всъщност се оказа, че мелодията може да се чува само от определени хора и като цяло услугата никак не е лоша, а пък и доста хора се кефят на Преслава...

Та, зачудих се аз, каква е ползата от въпросната услуга, след като дори самият абонат няма да си чуе любимото парче, а ще остави целия кеф за другите? Е, ако не гледаме от толкова егоистична перспектива, подмяната на сигнала за свободно с някой готин хит може да се окаже симпатична екстра.

Например шефът ви звъни докато сте в обедна почивка, за да ви скастри, че закъснявате с презентацията, която всъщност е била за миналата седмица, но гневното му настроение е пресрещнато от последния хит на 3 Doors Down, за който добре знаете, че той обича и често си го тананика в офиса. Как да не му стане кеф на човека – най-малкото ще си припомни, че сте от една порода и ще снижи тона.

Освен това не е нужно шефът да разбира за тайните ви поп-фолк забежки, породени от безкрайни нощи в чалготеките. Има опция да зададете различна мелодия за всеки контакт или група контакти. Така например за колегите от офиса може лицемерно да звучи Rammstein, пред компанията да си отпуснете душата с Камелия, баба ви да се чувства специална със Славка Калчева и Бяла роза, а за приятелката ви някой сълзлив поп хит от MTV.

И като стана дума за избор на песен, направих малко проучване за това, кои са най-търсените хитове у нас. Пълна изненада, ей! Сигурно даже няма да повярвате, но чалгата е окупирала класациите и тук! Вижте за какво става въпрос в ТОП 10 на М-Тел и GLOBUL...

Globul-funcall-melodia-za-zvunene m-tel-musicall-melodia

*цък за голям размер

След като си направиш справка с най-популярните мелодии, които абонатите на тази услуга ползват, някак логично се появява въпросът – „Абе, аз влизам ли в тая група потребители?". И още по-логично идва заключението, че нивото на тези хора е под това на средно интелигентен човек и не, просто няма как да ползвам услуга, обединена под шапката на имена като Софи Маринова, Илиян, Ивана и Преслава. И не, че нещо против Преслава, но нека я оставим до кръчмата и не я превръщаме в нещо, което, щеш не щеш, слушаш при ежедневните си разговори по телефона.

Ако все пак услугата ви се струва интересна и обратно на мен – решите да я ползвате (има и свестни хора, които я активират, така е), у нас тя се предлага от М-Тел и GLOBUL, като при първите се нарича Musicall, а за абонатите на втория е Fun Call. Може да се активира както към абонаментен план, така и към предплатена карта, което ще ви струва 60 стотинки на месец + около лев-два за всеки закупен чалга хит... или друга мелодия.

 

Между другото... използвам случая да кажа, че съм изключително щастлив с новия дизайн на блога, даващ място за по-големи снимки!

 

*снимка за колажа: svetsko.com

VIVACOM е в преговори с Apple за продажбата на iPhone

След като в средата на юли 2019 г. стана ясно, че БТК ЕАД, компанията зад българския телеком VIVACOM, е подала жалба…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer