НачалоНовиниХакери превърнаха сайта на Саркози във видео игра, искат оставката му

Хакери превърнаха сайта на Саркози във видео игра, искат оставката му

1589
Написана от  nixanbal 28 юли 2011

Haknaha saita na frenskiq prezident nikola sarkozi

Изглежда не само в България искат оставката на хора от властта по интересен начин (think Бойко Борисов). В началото на тази седмица хакери във Франция превърнаха сайта на Елисейския дворец във видео игра с основна цел да свалят президента Никола Саркози от поста му, съобщава The Telegraph. Идеята на изскачащия от сайта банер е събирайки Facebook лайкове полегналият в количка Саркози да бъде изкаран извън двореца, като всеки лайк го придвижва към изхода. Е, не е Angry Birds, но звучи забавно.

Говорител на Елисейския дворец е потвърдил, че атака е имало във вторник вечерта, но проблемът е бил решен до сутринта на следващия ден, а хакерите са се възползвали от „стара софтуерна система“, за да пренасочат посетителите от началната страница към играта.

„Колкото повече кликвания, толкова по-бързо ще изгоним малкия Николá!“ гласи единственото правило в упътването на играта против президента.

Тазгодишните набези върху онлайн присъствието на френския президент са продължение на тези от 2010-а, когато бе превзет личният Facebook акаунт на Саркози. Тогава в социалната мрежа бе публикуван статус от негово име, че се отказва от борбата за следващ мандат през 2012 г.

Европа премахва неоправданото блокиране на географски принцип за потребителите в интернет

Край с дискриминационната практика в някои онлайн магазини на територията на Европейския съюз, която блокира потребители заради тяхното местонахождение и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer