Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниШефът на Apple е най-харесваният CEO за 2012 г.

Шефът на Apple е най-харесваният CEO за 2012 г.

1405
Написана от  nixanbal 01 април 2012
Шефът на Apple е най-харесваният CEO за 2012 г.

Новият главен изпълнителен директор на Apple, Тим Кук, е най-високо оцененият шеф за 2012 г. според класацията на Glassdoor. Наследникът на Стив Джобс заема първото място в класацията с 97% одобрение сред служителите на компанията, оставяйки след себе си ръководителите на Qualcomm (95%) и Лари Пейдж от Google (94%).

Въпреки че мнозина бяха скептично настроени как ще бъде приет новият изпълнителен директор на технологичния гигант Apple, Кук очевидно бързо се е вписал в ролята си на лидер. За сравнение покойният Стив Джобс е имал същия рейтинг от 97% през август 2011 г., но март 2010-а и март 2011-а одобрението е било по-ниско - 95 на сто.

„Мисля, че ръководството върши чудесна работа. Имаме най-добрия мениджърски екип въобще,“ гласят думите на един от оценяващите служители в Apple.

И въпреки турболенцията в Hewlett-Packard през последните месеци, най-вече в края на миналата година, новият CEO Мег Уитман също е в класацията ТОП 25 на най-високо оценените главни изпълнителни директори с 80% одобрение. За сравнение предшественикът ѝ Лео Апотекер е получил едва 67 на сто от симпатиите на служителите.

Класацията на Glassdoor се базира изцяло на обратна връзка от служители в компаниите, които оценяват ръководителите си по 5-точкова система. На хората се задава единствено въпросът „Одобрявате ли начина, по който вашият главен изпълнителен директор управлява компанията?“. Миналата година в запитването на Glassdoor са участвали над 280 000 служители.

Ето и пълния списък на най-добрите 25...

Top-25-CEOs.PNG

Официална премиера на Pixel 3a и Pixel 3a XL - най-достъпните смартфони на Google досега

На стартиралата днес конференция за разработчици Google I/O бяха представени официално смартфоните Pixel 3a и Pixel 3a XL. Двата модела…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer