Умен град @ nixanbal

НачалоНовини1 милион продадени таблета iPad в родината на Samsung

1 милион продадени таблета iPad в родината на Samsung

1814
Написана от  nixanbal 13 февруари 2012
1 милион продадени таблета iPad в родината на Samsung

Докато Apple води неясен брой дела срещу Samsung, компанията също така успява да натрие носа на южнокорейците с превземане на пазара в родината им. Според данни на Korea Herald от iPad са продадени над 1 милион броя в Южна Корея, което е около 70-80% от пазара на таблети в страната.

Първият модел на iPad е дебютирал в Южна Корея през ноември 2010 г., а iPad 2 е излязъл през миналия април. Само за 2011-а от двата таблета са продадени над 700 000 бройки, а интересът днес не дава и знак, че намалява.

Смята се, че официалната бройка на iPad в Южна Корея е дори по-голяма, тъй като много потребители са внесли таблета от чужбина, преди да се е продавал в страната.

Два от три продадени таблета Apple са версията само с Wi-Fi, което показва, че потребителите там избягват допълнителен договор с оператор за мобилен интернет.

Е, Samsung изглежда ще трябва да поработи сериозно върху маркетинга на таблетите си в родината. А ако само Apple държи 70-80 на сто от пазара в Южна Корея, какво остава за Galaxy Tab и компания?

VIVACOM пуска 4.5G в пет големи града

От началото на април (или малко преди това) VIVACOM започва да предлага по-високи скорости за мобилен интернет в няколко големи…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer