Умен град @ nixanbal

НачалоНовини1 година HMD Global с българския екип, начело на смартфоните Nokia в 13 страни

1 година HMD Global с българския екип, начело на смартфоните Nokia в 13 страни

2343
Написана от  nixanbal 09 декември 2017
1 година HMD Global с българския екип, начело на смартфоните Nokia в 13 страни

Основаният преди една година на 1 декември финландски стартъп HMD Global вече 12 месеца е "домът на телефоните Nokia". Тази седмица рожденият ден беше отпразнуван и на събитие с българските медии в София, където ни посрещна екипът, отговарял и допреди това за смартфоните Nokia - тези със Symbian, MeeGo и Windows. Интересен факт - българският екип, начело с генералния мениджър Росен Петков, е избран да отговаря за марката в 13 държави. 

Освен да се срещнем отново с хората, които винаги са отговаряли за смартфоните Nokia, и да научим, че и при HMD Global Росен Петков е генерален мениджър на компанията за 13-те държави от Балканите, Адриатика, Кавказкия регион и Румъния, на 8 декември пред медиите бяха показани всички модели с Android на марката. Без Nokia 7, която на този етап има версия само за Китай. 

HMD Global

Видяхме вече познатите Nokia 8, 6, 5 и 3, а също и наскоро обявената и вече излязла на нашия пазар Nokia 2, чиято цена без договор е около 200 лв. Очаквайте представяне на апарата в "Първо по Дарик" следващата сряда. 

HMD Global

"На всички 13 пазара, които ръководя, завръщането на телефоните предизвика голям интерес и можем да кажем, че дори ги раздвижи. Сигурни сме, че следващите 12 месеца ще са още по-добри.", сподели Росен Петков, който не издаде кога се очаква анонсът на следващия флагман Nokia, но лично гледам с интерес към MWC 2018 през февруари в Барселона. 

HMD Global

София става част от европейския хакатон на adidas

София е една от само четири спирки, през които ще премине европейският хакатон на adidas тази година. Столицата ни е…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer