НачалоНовини10-инчов таблет Google Nexus ще конкурира iPad, твърди слух

10-инчов таблет Google Nexus ще конкурира iPad, твърди слух

2593
Написана от  nixanbal 09 октомври 2012
10-инчов таблет Google Nexus ще конкурира iPad, твърди слух

Слуховете, че Google подготвя 10-инчов таблет тръгнаха малко след премиерата на първото им такова устройство - 7-инчовия Nexus 7. Днес обаче излезе допълнителна информация от CNet.com, които са научили, че Google действително вече работи по по-голям таблет и този път хардуерът ще е дело на Samsung. Моделът ще бъде позициониран във високия клас и ще конкурира iPad на Apple. 

Точно така - докато Apple се подготвя да слезе едно ниво надолу и да се конкурира в бюджетния сегмент на таблетите с iPad mini, Google планира сериозен хардуерен ъпгрейд на Nexus 7, с който да се изправи срещу "големия" iPad.

Сред очакваните характеристики на 10-инчовия таблет Nexus е резолюция на дисплея от 2560х1900 пиксела, което прави по-висока гъстота на пикселите дори от новия iPad и неговия Retina дисплей.

Информацията всъщност идва от анализатора Ричард Шим от NPD DisplaySearch, който посочва, че Google подготвя и още един таблет. Той ще бъде на другия ценови полюс - ще струва едва $99 и би трябвало да се появи през декември. Asus вече отрече да подготвя такъв таблет Nexus, но може да се окаже, че и този модел всъщност ще бъде дело на Samsung.

С това отношенията между Google и Samsung стават все по-задълбочени, но ще видим как ще бъде развита платформата Nexus и ще има ли нови попълнения като имена на вендори.

ВИДЕО: "Вело Бургас" е още едно парче в пъзела на умния град

Знаете ли, че в Бургас е възможно да наемете велосипед с SMS, след което местоположението на колелото винаги може да…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer