НачалоНовини10 Gbps скорости ще бъдат възможни в оптичната мрежа на VIVACOM

10 Gbps скорости ще бъдат възможни в оптичната мрежа на VIVACOM

2572
Написана от  nixanbal 12 октомври 2020
10 Gbps скорости ще бъдат възможни в оптичната мрежа на VIVACOM

До 10 Gbps скорости, или 10 пъти по-високи от максимално достижимите днес, ще предлага оптичната мрежа на VIVACOM след време, става ясно от официално прессъобщение на Nokia. В него се посочва, че компанията е избрана за единствен партньор в надграждане на фиксираната мрежа и въвеждането на XGS-PON на някои локации.

В рамките на това споразумение VIVACOM ще разшири своята GPON мрежа в нови райони, като ще замени активната Ethernet инфраструктура с PON и ще ъпгрейдне част от своите клиенти до XGS-PON. 

Новите симетрични широколентови услуги със скорости до 10 Gbps ще създадат нови бизнес възможности и ще помогнат на VIVACOM да се подготви за 5G, се казва още в съобщението. 

Не се посочва кога VIVACOM ще предложи новите услуги с 10 пъти по-високи скорости за фиксиран интернет, но nixanbal.com е отправил официално запитване, така че темата ще бъде обновена, щом бъде получен отговор. 

Редакция към 14.10.2020 г., 9:37 ч: От VIVACOM коментираха за nixanbal.com, че действително в плановете им за технологично развитие има предвидено изграждане на такава инфраструктура, като услугите ще бъдат както за частни, така и за бизнес абонати. Информация кога ще започне предлагането на тези 10 Gbps скорости обаче все още не може да бъде дадена.

ТЕСТ ДРАЙВ: 5 неща за новата CUPRA Ateca

Преминаваш в спортен режим, с левия крак натискаш спирачката до долу, с десния - пълна газ и при достигане на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer