НачалоНовини13-инчов MacBook Pro може да е първият компютър с процесор на Apple

13-инчов MacBook Pro може да е първият компютър с процесор на Apple

709
Написана от  nixanbal 10 юли 2020
13-инчов MacBook Pro може да е първият компютър с процесор на Apple

Компютрите Mac на Apple са на прага на нова ера, в която чипсетите за тях ще бъдат произвеждани от самата компания, а не от Intel. Тим Кук обяви, че първите машини с Apple Silicon ще бъдат на пазара още преди края на 2020 г., а окончателното скъсване на връзките с предишния доставчик ще се случи до две години. Сега анализаторът Минг-Чи Куо сподели прогнози кой ще бъде първият компютър Mac със собствен процесор от Apple, както и какви са очакванията за нови модели през следващата година. 

Експертът с най-точните прогнози за Apple, Минг-Чи Куо, очаква още тази година да видим нов 13.3" MacBook Pro с чипсет от Apple, вместо от Intel. Според анализатора това ще бъде машина с по-скоро близък дизайн до актуалния днес 13-инчов модел.

Куо вярва, че също в последното тримесечие на 2020 г. или в първото на 2021 г. ще бъде показан и нов MacBook Air с чипсет на Apple. 

Очакванията на анализатора включват още нови 16- и 14.1-инчови лаптопи MacBook Pro с mini-LED дисплей, което е още една сериозна промяна, задаваща се в хардуера на компютрите Apple. Тези модели обаче ще се появят най-рано през второто или третото тримесечие на 2021 г. и ще имат изцяло нов дизайн.

Куо не споменава нищо за него, но до края на 2020-а се очаква и нов настолен компютър iMac с коренно различен дизайн, вдъхновен от таблета iPad. Той вероятно няма да се базира на Apple Silicon, като от компанията потвърдиха, че в близките месеци все пак ще покажат още машини с Intel. 

GoPro HERO 7 Black предлага изцяло нова система за стабилизация

GoPro представи новото поколение на популярните си екшън камери, което включва три модела и чисто нова система за стабилизация при…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer