НачалоНовини15 милиарда изтеглени игри и приложения от Google Play

15 милиарда изтеглени игри и приложения от Google Play

2299
Написана от  nixanbal 08 май 2012
15 милиарда изтеглени игри и приложения от Google Play

Общият брой на изтеглените до момента приложения от Google Play вече е над 15 милиарда, съобщават от Google за TechCrunch. Нещо повече – бройката е надхвърлена още преди няколко седмици, вероятно през април. За сравнение App Store на Apple се похвали с 15 милиарда даунлоуда още през юли 2011 г.

Така днес Google Play изостава с около 10 милиарда изтегляния от App Store, при който бройката премина 25 милиарда през месец март тази година. Потребителите на Apple обаче изглежда забавят темпото, с което свалят приложения и игри, сочи статистиката на Fiksu за първите месеци на годината.

В същото време Google Play почти изравнява по брой на налични приложения App Store с 500 000 спрямо 600 000 съответно. Интересна е статистиката на Asymco, че към края на януари 2012 г. Google е изплатила на разработчиците $320 милиона, докато Apple се е разплатила с многократно по-високата сума от $4 милиарда.

5 НЕЩА за BlackBerry KEY2

Емблематичната марка от зората на смартфоните и мобилния интернет BlackBerry наскоро се завърна официално в България, като у мен вече…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer