Умен град @ nixanbal

НачалоНовини18 месеца по-късно Nougat е най-популярната версия на Android, Oreo още е мираж

18 месеца по-късно Nougat е най-популярната версия на Android, Oreo още е мираж

2296
Написана от  nixanbal 06 февруари 2018
18 месеца по-късно Nougat е най-популярната версия на Android, Oreo още е мираж

Ето ги и новите данни за разпределението на различните версии на Android сред потребителите. За последния отчетен период версията Nougat от 2016 г. най-после успя да се пребори за челното място, а най-новият Android Oreo продължава да бъде мираж. 

Версиите 7.0 и 7.1 на Nougat вече правят общо 28.5%, с което това е най-популярното издание на Android в момента. На второ място остава Marshmallow (28.1%) от 2015-а. 

Сериозен дял продължават да държат архаичните Lollipop (близо 25%) и KitKat (12%), като дори Jelly Bean води с няколко обиколки най-новата Oreo. 

Oreo

Оказва се, че тази година сякаш повече от всяка друга Google има трудности с разпространението на актуалния Android, защото половин година по-късно Oreo все още едва прехвърля 1 процент.

Тепърва очакваме ъпдейти за някои от най-популярните модели, а и новите устройства на MWC 2018 би трябвало да излизат само с Oreo, така че до месец-два статистиката вероятно ще се промени. 

Дизайнерът на iPhone напуска Apple

Джони Айв, главният дизайнер на Apple, работил в компанията през последните близо 30 години и създал дизайна на емблематични устройства…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer