Умен град @ nixanbal

НачалоНовини2.9% от потребителите на Android вече са с версия Ice Cream Sandwich

2.9% от потребителите на Android вече са с версия Ice Cream Sandwich

1656
Написана от  nixanbal 03 април 2012
2.9% от потребителите на Android вече са с версия Ice Cream Sandwich

Google оповести новата официална статистика за разпространението на различните версии на Android и според новите данни делът на Ice Cream Sandwich вече е 2.9%. Gingerbread все още продължава да е най-популярното издание на платформата при цели 63.7 на сто от собствениците на устройства с Android.

Припомням ви, че в началото на януари 2012 г. делът на Android 4.0 бе едва 0.6%, а в началото на месец март – 1.6 на сто. Причината в ръста през последните две седмици е, че производителите започнаха да пускат ъпдейта за старите си устройства. HTC например актуализира Sensation и Sensation XE, а първият модел е сред най-популярните на компанията.

Sony пък обяви, че актуализацията за смартфоните Xperia ще тръгне през април, така че след месец очакваме най-новата платформа на Google да заема още по-голямо парче от питата.

Иначе впечатление прави големият процент на собственици на устройства с вече остарялата версия 2.2 Froyo – над 23%. Таблетната версия Honeycomb пък все още се върти около 3.3 на сто, но би трябвало при нея почти изцяло да се случи преходът към Ice Cream Sandwich.

Статистиката е на база влизалите в Android Market Google Play потребители през последните две седмици, приключили на 2 април.

Какво се случва, ако прекратите договора си с оператор предсрочно?

В България от няколко години вече мобилните оператори нямат право да подновяват автоматично изтеклите срочни договори на клиентите си, а…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer