НачалоНовини29 снимки на извънземния дизайн на Acer Aspire R7

29 снимки на извънземния дизайн на Acer Aspire R7

3563
Написана от  nixanbal 05 юли 2013
29 снимки на извънземния дизайн на Acer Aspire R7

Acer Aspire R7 беше представен преди около два месеца и вече пристига на българския пазар. Рекламната кампания на машината неслучайно е обвързана с филма Star Trek - дизайнът на R7 напомня космически кораб и предлага няколко  различни режима на работа. Преди ревюто на устройството ви предлагам първите си впечатления от срещата ми с него и галерия с 29 снимки.

Acer Aspire R7 не е ултрабук, а традиционен лаптоп с 15.6" IPS дисплей с висока резолюция, мощен процесор, видеокарта NVIDIA и голям харддиск. Не споменавам конкретните спецификации, тъй като те варират според конфигурацията, а и съвсем скоро може да се появи още по-напомпана версия на ноутбука. 

Acer Aspire R7 nixanbal 02

Акцентът при Aspire R7 обаче е дизайнът му и възможностите, които предлага чупещият се на различни страни корпус. Лаптопът е първият със специалната панта Ezel от Acer, която позволява машината да се ползва в четири режима на работа и екранът й да стои стабилно при всеки от тях. 

Екранът на Acer Aspire R7 може дори да се позиционира успоредно на клавиатурата и да се ползва като сензорна дъска на бюрото

Също интересен елемент от корпуса на R7 е липсата на гнездо за диск, което изглежда е щяло да натрупа още излишни сантиметри и тегло към и бездруго не съвсем скромните габарити на лаптопа.

Acer Aspire R7 nixanbal 03

Освен това веднага се забелязва нестандартното решение за размяна местата на тъчпада и клавиатурата. Истината е, че с изнесен към вас огромен сензорен екран едва ли ще си помислите да посегнете към тъчпада, но ако е важен за вас - може да остане достъпен дори и в този режим - просто дисплеят трябва да бъде повдигнат една идея по-нагоре. 

Acer Aspire R7 nixanbal

С изключение на клавиатурата тялото на Acer Aspire R7 е изцяло метално, а пантата Ezel стои стабилно във всякаква позиция. 

Acer Aspire R7 nixanbal 04

Като цяло първите ми впечатления от Acer Aspire R7 са положителни, успях най-вече да разгледам и пробвам как бих работил на машина с такъв дизайн. Струва ми се удобно и интересно, а за кого по-конкретно би бил полезен R7 - бих казал, че в бизнес среда ще бъде в стихията си. 

TECHDRIVE: Представяме Galaxy Note 9 и Galaxy Watch във VW T-Roc

Здравейте с новия брой на видеопоредицата TECHDRIVE, в която с експерти от бранша обсъждаме най-новите технологични иновации в най-интересните автомобили…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer