НачалоНовини300 000 евро глоба за Apple, ако не увеличи гаранцията за продуктите си в Италия

300 000 евро глоба за Apple, ако не увеличи гаранцията за продуктите си в Италия

1345
Написана от  nixanbal 02 юли 2012
300 000 евро глоба за Apple, ако не увеличи гаранцията за продуктите си в Италия

Новината е излязла вчера, така че не можем да отдадем гнева на Италия на загубата им в Европейското, но страната заплашва Apple с нова глоба от 300 000 евро, ако не увеличи гаранцията на устройствата си на 2 години, както го изисква техният закон. Регулаторите вече са глобили компанията с 900 000 евро, но няколко месеца по-късно клиентите на Apple все още трябва да плащат за техническа поддръжка на своя iPhone.

Според регулаторите в Италия предложението на Apple окуражава потребителите да купуват техни продукти, без да са наясно, че всъщност имат право на 2 години безплатна поддръжка. В момента италианците могат да си купят iPhone и iPad с една година гаранция + още 1 при допълнително заплащане.

Настояването Apple да се съобрази с изискванията на закона в страната ще бъде официално оповестено през тази седмица, съобщава Reuters, като компанията ще има 30 дни, в които да реагира. По-рано тази година Apple са обжалвали решението на регулаторите, но са загубили делото. 

5-те най-важни подобрения в Samsung Galaxy A52 спрямо Galaxy A51

В nixanbal.com вече можете да гледате детайлното видео ревю на Galaxy A52, който е новият обещаващ модел от среден клас…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer