НачалоНовини300 000 евро глоба за Apple, ако не увеличи гаранцията за продуктите си в Италия

300 000 евро глоба за Apple, ако не увеличи гаранцията за продуктите си в Италия

1381
Написана от  nixanbal 02 юли 2012
300 000 евро глоба за Apple, ако не увеличи гаранцията за продуктите си в Италия

Новината е излязла вчера, така че не можем да отдадем гнева на Италия на загубата им в Европейското, но страната заплашва Apple с нова глоба от 300 000 евро, ако не увеличи гаранцията на устройствата си на 2 години, както го изисква техният закон. Регулаторите вече са глобили компанията с 900 000 евро, но няколко месеца по-късно клиентите на Apple все още трябва да плащат за техническа поддръжка на своя iPhone.

Според регулаторите в Италия предложението на Apple окуражава потребителите да купуват техни продукти, без да са наясно, че всъщност имат право на 2 години безплатна поддръжка. В момента италианците могат да си купят iPhone и iPad с една година гаранция + още 1 при допълнително заплащане.

Настояването Apple да се съобрази с изискванията на закона в страната ще бъде официално оповестено през тази седмица, съобщава Reuters, като компанията ще има 30 дни, в които да реагира. По-рано тази година Apple са обжалвали решението на регулаторите, но са загубили делото. 

VIVACOM вече предлага заплащане за съдържание от Apple чрез месечната сметка

VIVACOM обяви, че от днес започва да предлага на клиентите си възможност да плащат за съдържание от Apple чрез месечната…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer