Умен град @ nixanbal

НачалоНовини37 милиона продадени iPhone и двойна печалба за Apple през последното тримесечие

37 милиона продадени iPhone и двойна печалба за Apple през последното тримесечие

1462
Написана от  nixanbal 25 януари 2012
37 милиона продадени iPhone и двойна печалба за Apple през последното тримесечие

$46.33 милиарда приходи и над $13 милиарда нетна печалба отчита Apple за последните 14 седмици на 2011 г. Същия период на 2010-а компанията е приключила с $6.62 милиарда печалба, което означава двоен ръст и основният виновник за постижението отново е iPhone, продаден в над 37.04 милиона броя.

Освен 128% повече продадени смартфона Apple отчита над двоен ръст и в продажбите на таблета iPad, който е лидер в сегмента си с около 60% пазарен дял.

Компютрите Mac бележат ръст от 26 на сто, или 5.2 милиона продадени машини за тази четвърт. Единственият продукт на Apple с тенденциозно намаляващ потребителски интерес са плейърите iPod, чиито продажби са стигнали 15.43 милиона – 26% спад спрямо същия период на предходната година.

Тим Кук коментира резултатите като казва, че е развълнуван от поредния рекорд в продажбите на iPhone, iPad и Mac и пуска дежурното обещание, че „Apple подготвя нови удивителни продукти“ за тази година.  

По-горните резултати са за 14-те седмици, приключили на 31 декември 2011 г., което е първата четвърт за фискалната година на Apple. За следващото тримесечие (13 седмици) компанията прогнозира $32.5 милиарда приходи.

Теленор започва тестове на 5G с две базови станции

На събитие за медии днес пред централния си офис в Бизнес парк София Теленор обяви, че започва тестове на 5G…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer