Умен град @ nixanbal

НачалоНовини4G LTE мрежата на Мтел стартира, обещава скорости до 130 Mbps

4G LTE мрежата на Мтел стартира, обещава скорости до 130 Mbps

10294
Написана от  nixanbal 22 април 2016
4G LTE мрежата на Мтел стартира, обещава скорости до 130 Mbps

4G мрежата на Мтел стартира на 25-и април. Дългоочакваната новина дойде предпремиерно от сайта на телекома, само няколко дни преди насрочената среща с медии на главния технически директор на телекома в понеделник.

Мтел ще предложи първоначално скорост до 86 Mbps, но щом получи новия честотен ресурс от Комисията за регулиране на съобщенията, което се очаква съвсем скоро, LTE мрежата им ще скочи до 130 Mbps. 

За сравнение Теленор, които предлагат 75 Mbps, очакват да увеличат скоростта до 100 Mbps с новия честотен ресурс от КРС. 

Мтел стартира новата си 4G LTE мрежа - nixanbal.com

Покритието, с което Мтел стартира 4G мрежата си, е 75% от населението на страната, точно колкото осигурява в момента и Теленор със своята 4G мрежа.

За да се възползвате от новото поколение мрежи, трябва да имате 4G съвместим смартфон, SIM карта и да сте в обхвата на въпросната, разбира се. Операторът пише, че 81% от абонатите му със смартфон и мобилен интернет в тарифния план вече поддържат 4G, но ако вашата не е сред тях, можете да я замените безплатно в Мтел магазин. За да проверите дали SIM картата ви е "4G ready", изпратете безплатен SMS с текст "4G" на номер 1444.  

Мтел стартира новата си 4G LTE мрежа

Добрата новина е, че абонатите на Мтел ще могат да тестват 4G скоростите три месеца без допълнително заплащане. Не е ясно какво ще се случи след това, но ви припомням ви, че Теленор процедира по сходен начин и накрая позволи достъп до LTE на всички тествали.  

Да се надяваме, че всички детайли ще станат ясни на срещата с Деян Кастелиц, главен технически директор на Мтел, в понеделник, 25-и април. Ако и вие имате допълнителни въпроси към Кастелиц относно 4G LTE мрежата на Мтел - оставете ги в коментарите, а аз ще ги адресирам. 

Държавна субсидия от 5000 евро и без ДДС за електромобил, искат от ААП

Държавата да въведе субсидия от 5000 евро при покупка на електромобил и 2500 евро за плъгин хибрид. За това настоява Асоциацията…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer