Умен град @ nixanbal

НачалоНовини4G мрежата на Теленор покрива 75% от населението, скоро превключва на по-висока скорост

4G мрежата на Теленор покрива 75% от населението, скоро превключва на по-висока скорост

5681
Написана от  nixanbal 14 април 2016
4G мрежата на Теленор покрива 75% от населението, скоро превключва на по-висока скорост

На пресконференция за медии днес в София Теленор обяви, че тяхната 4G мрежа е най-голямата в България по показател покритие на населението. Телекомът, както и всички останали, очаква всеки момент да получи от КРС нов честотен спектър, с който LTE скоростите ще скочат до 100 Mbps. 

Telenor 4G-Coverage Map

4G мрежата на Теленор вече покрива 75% от населението на страната, обяви тази сутрин главният изпълнителен директор на компанията Стай-Ерик Велан. Това включва всички населени места с население над 5000 души и 50% от тези с население между 2000 и 5000 души. Популярните курорти по Черноморието също влизат в обхвата.

Теленор - 4G LTE

Телекомът обяви още, че сегашните максимално достижими на теория скорости от 75 Mbps скоро ще бъдат увеличени на 100 Mbps. За целта ще бъде необходим допълнителен честотен спектър, който Теленор очаква в близките дни от регулатора и има готовност да предложи предимствата от него в най-кратки срокове след това. 

Теленор

След получаване на новия честотен ресурс Теленор ще разшири покритието на 4G мрежата си и към по-малките населени места в страната. 

Франция разследва Apple за умишлено забавяне на стари модели iPhone

Френската прокуратура разследва Apple във връзка с планираната амортизация на стари модели iPhone, съобщи във вторник Агенция Франс Прес. Ако…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer