НачалоНовини4G покритие в лондонското метро ще има за първи път през 2020 г.

4G покритие в лондонското метро ще има за първи път през 2020 г.

2204
Написана от  nixanbal 19 юли 2019
4G покритие в лондонското метро ще има за първи път през 2020 г.

Ако всеки път се ядосвате, когато интернет връзката на телефона ви се забавя в тунелите на метрото между Сердика и Софийския университет, вероятно ще ви бъде интересно да научите, че в лондонското метро тепърва започва да се изгражда 4G мрежа. Проектът на Transport for London стартира през 2020 г. и е планирано да приключи едва през 2025 г.

Осигуряването на 4G покритие ще започне с тестове по източната част на линията Jubilee, покривайки тунелите и станциите между Westminster и Canning Town, става ясно от разпространеното днес съобщение на TfL. 

Това ще осигури за първи път каквото и да било покритие на операторска мрежа в лондонското метро, тъй като до момента се предлагаше интернет връзка само чрез Wi-Fi точки на повече от 260 метро станции.

Според изчисленията проектът ще включва 2000 километра окабеляване, което трябва да бъде инсталирано в часовете, в които метрото не работи. Заради това, а и заради тесните тунели, осигуряването на 4G покритие в метрото на Лондон ще бъде сериозно предизвикателство, очакват от TfL. 

Връзката по по-горния маршрут ще бъде осигурена от март 2020 г. нататък, а всички линии на метрото в Лондон ще бъдат покрити с 4G до 2025 г., предвижда проектът. Според кмета на града Садик Хан инфраструктурата в бъдеще ще може да бъде надградена до 5G.

Извън този забавен казус, който следващия път ще ни накара да сме малко по-щастливи, щом разцъкаме Twitter в софийското метро, във Великобритания операторите вече започнаха да пускат своите комерсиални 5G мрежи, макар и все още с ограничено покритие. 

Припомням ви, че в софийското метро имаме покритие на операторските мрежи от края на 2013 г. - цък за повече информация

5 НЕЩА за BlackBerry KEY2

Емблематичната марка от зората на смартфоните и мобилния интернет BlackBerry наскоро се завърна официално в България, като у мен вече…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer