Умен град @ nixanbal

НачалоНовини4G трафикът за първи път изпревари 3G трафика в мрежата на Теленор

4G трафикът за първи път изпревари 3G трафика в мрежата на Теленор

2451
Написана от  nixanbal 06 април 2017
4G трафикът за първи път изпревари 3G трафика в мрежата на Теленор

На събитие днес в щабквартирата си в София Теленор представи преди медии приложението си MyTelenor, а покрай това обяви, че през тази седмица 4G трафикът в мрежата му за първи път е изпреварил 3G трафика.

134% ръст в общото потребление на мобилен интернет за цялата 2016 г. спрямо 2015 г., отчита Теленор, обяви Майкъл Фоли, главен изпълнителен директор на компанията. 

В същото време ползването на 4G услугите на телекома се увеличава и през тази седмица Теленор за първи път регистрира повече 4G спрямо 3G трафик в мрежата си. 4G трафикът е бил 49.83% от общия, а 3G трафикът - 49.65%. Останалото явно е достъп през 2G. 

Теленор @ nixanbal

В разговор след събитието Майкъл Фоли потвърди, че Теленор има интерес към заплащане за нови честоти с цел развитие на мрежата си, но на този етап не е ясно кога такива ще бъдат предложени на доставчиците. 

Към 31 март 2017 г. Теленор има 81.09% 4G покритие на населението на страната, като в презентацията беше посочено, че става дума за външно покритие - т.е. в сгради 4G мрежата може да не е достъпна.

Теленор @ nixanbal

Колкото до MyTelenor - приложението е достъпно за Android (цък) и iOS (цък), а скоро ще бъде пуснато и за Windows. През него абонатите на телекома могат да следят потреблението си, да добавят пакети, да плащат сметката си или да намерят най-близкия магазин.

Теленор @ nixanbal

Ако не сте изтеглили MyTelenor - направете го в периода 10 април - 10 май и ще получите 1000 МВ трафик бонус. A ако сте - влезте в него, актуализирайте го и заявете своите мегабайти. Те ще са валидни за 30 дни. 

CAT S61 предлага подобрена термална камера, лазерна ролетка и сензор за качеството на въздуха

Ето го и него! Продължението на най-интересния смартфон CAT досега вече е факт. Новият модел CAT S61 все така се…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer