Умен град @ nixanbal

НачалоИграчки5-инчовият смартфон LG Optimus Vu с официална премиера

5-инчовият смартфон LG Optimus Vu с официална премиера

1730
Написана от  nixanbal 19 февруари 2012
5-инчовият смартфон LG Optimus Vu с официална премиера

LG решиха да не изостават от конкурентите си Samsung и представиха Optimus Vu – устройство, позиционирано между смартфоните и таблетите. LG Optimus Vu разполага с 5“ IPS дисплей с резолюция 1024х768 пиксела и като цяло доста прилични спецификации, но все още не е сигурно, че ще го видим в Европа.

Освен че е с голям диагонал и висока резолюция, екранът на LG Optimus Vu има и съотношение на страните 4:3, което е нетипично за мобилните устройства. Иначе машинката предлага 8 МР камера с автофокус и светкавица, както и предна с 1.3 МР резолюция. Android 2.3 с обещан ъпдейт до 4.0, двуядрен процесор на 1.5 GHz, 32 GB вградена памет, HDMI, Wi-Fi и LTE поддръжка също са сред екстрите на Optimus Vu.

Размерите на хибридното устройство са 139.6x90.4x8.5 мм при 168 грама тегло, а конкурентният Samsung Galaxy Note е малко по-„едър“ - 146.9x83x9.7 мм при 178 грама.

Смартфонът таблет на LG вероятно ще дефилира на Конгреса в Барселона, където и аз ще успея да го разцъкам и снимам, но към момента е потвърдено само, че ще се продава в родната си Южна Корея. Премиерата там е насрочена за месец март, а оферти за Optimus Vu ще имат операторите SK Telecom и LG+.

Умен град: Видеонаблюдението във Враца и как попаднах в РПУ-то

Знаете ли, че в този град през последната година са заловили телефонни престъпници и контрабандни цигари, успели са да спрат…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer