НачалоНовини5 НЕЩА за Huawei Watch GT 2 Pro

5 НЕЩА за Huawei Watch GT 2 Pro

9295
Написана от  nixanbal 17 декември 2020
5 НЕЩА за Huawei Watch GT 2 Pro

Huawei Watch GT 2 Pro е сериозна стъпка напред за компанията, която след няколко поколения на своите смартчасовници с този модел за първи път застъпва наистина премиум сегмента. Watch GT 2 Pro е устройство, което може лесно да бъде припознато като конвенционален ръчен часовник, а за това основната причина са скъпите материали на изработка и значително по-стилният дизайн.

В следващия материал ще ви разкажа за устройството под формата на 5-те най-важни неща, които трябва да знаете за Huawei Watch GT 2 Pro.

Премиум материали

Huawei Watch GT 2 Pro @ nixanbal.com

Едва ли има две мнения за това, че колкото и еволюцирали да са като визия всички смартчасовници през 2020 г., дизайнът и най-вече изработката на този модел на Huawei го поставят в челните позиции. Watch GT 2 Pro наистина се усеща като стандартен ръчен часовник. Има солидно тяло с простичък, но изпипан дизайн, без никакви излишни елементи. За разлика от предишни подобни устройства на производителя, при това тук бих казал, че основната целева аудитория не са основно спортуващите хора, а тези, които биха искали аксесоарът да пасва дори в работна среда, на бизнес среща или въобще да отговаря на една идея по-висок стил на обличане, когато обстановката изисква такъв.

От друга страна Watch GT 2 Pro има и специална спортна версия (Sport Edition), която идва с черна силиконова каишка. Класическата версия (Classic Edition), която имам при мен за тест, е в цвят Nebula Gray (сивокафяво) и е в комплект с кожена каишка.

Huawei Watch GT 2 Pro заслужава специалното внимание към дизайна заради премиум материалите на изработка. Часовникът има титаниево тяло и задна част с керамично покритие. Дисплеят пък е покрит от сапфирен кристал - значително по-устойчив на надрасквания и счупване от стъклото. Това е може би най-смисленото нещо за този продукт, защото означава, че той ще остане в първоначалния си вид за по-дълго и няма да се наложи да го

Следене на SpO2

Huawei Watch GT 2 Pro @ nixanbal.com

Следващото ново нещо в този модел е възможността за следене наситеността на кислород в кръвта (SpO2). Този показател всъщност е особено важен при спортове като алпинизъм, планинско катерене и други, когато средата е с разреден въздух. SpO2 между другото е важен параметър и в момента, покрай пандемията от коронавирус, тъй като е един от ключовите индикатори за респираторни проблеми.

Huawei пусна софтуерна актуализация за часовника през ноември, с която той вече може да осигурява постоянно следене кислородната наситеност в кръвта, а също така да алармира при спадането й под определена граница – под 90% се приема за стойност, на която трябва да се обърне внимание.

До две седмици живот

Huawei Watch GT 2 Pro @ nixanbal.com

Следващото важно нещо за Huawei Watch GT 2 Pro е животът на батерията. Часовникът е поредният модел на компанията, който обещава до две седмици с едно зареждане, което е съвсем вярно, ако обаче сте доста скромни в ползването му. За мен е далеч по-приемлив вариант да използвам пълноценно всички екстри на часовника, дисплеят му да е винаги включен и в резултат да получа 5-7 дни време на ползване.

Новото при Watch GT 2 Pro е и начинът на зареждане. Това става с добре познатата малка подложка, върху която часовникът се прикрепва с магнит, само че вече не се използват малките пинчета за връзка, а процесът е изцяло безжичен.

Въвеждането на безжично зареждане означава още, че можете да се възползвате от функцията за обърнато безжично зареждане, която предлагат редица актуални смартфони от високия клас. С нея можете да сте сигурни, че часовникът ви няма да остане без заряд и винаги можете да ги заредите с няколко процента, като просто го поставите върху гърба на телефона си.

Следене на тренировките

Huawei Watch GT 2 Pro @ nixanbal.com

Четвъртото важно нещо за Huawei Watch GT 2 Pro е свързано с едно от основните предназначения на часовника - следене на активните ви занимания, независимо дали става за сериозни тренировки и професионален спорт или по-лежерни активности.

Часовникът може да следи над 100 вида активни занимания, като за всяко от тях събира и ви предлага в опростен вид различни данни.

В духа на зимния сезон, в който навлизаме, ще отбележа информацията, която Watch GT 2 Pro дава за каращите ски и сноуборд. При тези спортове на 1.39-инчовия дисплей се показват данни като сърдечен ритъм, средна скорост на спускане, максимален наклон на пистите, както и подробности за някои писти.

Възможност за връзка с Android и iOS

Huawei Watch GT 2 Pro @ nixanbal.com

Последното нещо, на което исках да обърна внимание тук, е възможността за връзка с различни смартфони. Разбира се, Huawei Watch GT 2 Pro е създаден за оптимално добра връзка с мобилни телефони на Huawei, но също така може да работи без проблем с всяка друга марка с Android, а има възможност за комуникация и с iPhone.

Връзката с който и да е смартфон става чрез приложението Huawei Health, което се предлага в Google Play, App Store и в AppGallery.

Мастило до входната врата, или какво представлява HP Instant Ink

Когато от HP ми се обадиха, за да ми разкажат за Instant Ink, признавам си, не бях чувал за услугата.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer