Samsung #WithGalaxy

НачалоНовини5 НЕЩА за новия OLED телевизор LG OLED55C9PLA

5 НЕЩА за новия OLED телевизор LG OLED55C9PLA

2494
Написана от  nixanbal 20 ноември 2019
5 НЕЩА за новия OLED телевизор LG OLED55C9PLA

Ярки цветове и дълбоко чернo, възможност за 4K ъпскейлинг чрез усъвършенстван процесор с изкуствен интелект и ултратънък дизайн. Това са част от акцентите при новия 4K OLED телевизор на LG - OLED55C9PLA. Моделът вече се предлага на българския пазар, а по-надолу ви предлагам списък с 5-те най-важни неща, които трябва да знаете за него, когато обмисляте избора си на нов телевизор.

1. AI процесор за по-добра картина

Започвам с това, че LG OLED55C9PLA разполага с 55-инчов дисплей с 4K резолюция от 3840х2160 пиксела и има OLED панел, което означава супер наситени цветове и истински черно. Екранът поддържа HDR чрез стандартите Dolby Vision, HDR10 и HLG. Но по-важно от всичко останало според мен е процесорът, който управлява компонентите на телевизора, защото той е отговорен да извлече максимума от тях.

TV-OLED-C9-01-Alpha9-Gen-2-Desktop 2019

Тъкмо затова първото нещо, което трябва да знаете за новия C9 на LG е, че той използва второ поколение на процесора α9. Специалното за този процесор е, че той разчита на дълбоко самообучение чрез изкуствен интелект, позволяващо му да разбира какво е изображението на екрана и да го обработва по специфичен начин, за да извади най-доброто от картината.

Това може да не е особено важно, когато гледате 4K HDR сериали в Netflix, да речем, но е от изключително значение, когато съдържанието не е с достатъчно високо качество и подобни малки AI трикове биха направили сериозна разлика.

2. Звук

Веднага след темата за картината, разбира се, важно е да поговорим и за звук. Ако държите на оптималното кино изживяване у дома, към телевизора със сигурност е добре да имате някакво външно озвучаване. Дори актуалните в последните години саундбарове биха били чудесен вариант. Но LG OLED55C9PLA няма да ви накара да побегнете към магазина толкова бързо, защото има с какво да се заиграе със слуха ви.

TV-OLED-C9-06-Design-Desktop

Телевизорът поддържа LG AI Sound 5.1 Virtual Surround Sound, при който изкуственият интелект подпомага пространственото разпространение на звука, а нтересното е, че 40-ватовите говорители са разположени отдолу, така че стойката служи за насочването на звука към хората пред екрана.

3. Операционна система

Следващото ключово нещо за новия OLED телевизор на LG е операционната система, на която той се базира. Вероятно знаете, че LG е една от компаниите, които не използва Android TV за своите екрани, а разчита на собствената си webOS. Софтуерът, макар и непознат от мобилни телефони или други устройства в ежедневието ни, предлага доста семпъл интерфейс, който позволява лесна навигация и бързо стигане до важното съдържание.

TV-SIGNATURE-OLED-W9-Banner-Desktop

За мен например това означава YouTube и Netflix, които си имат приложения за webOS и са предложени в удобен вид заедно с още куп други. Когато минете с дистанционното над иконата на някое приложение, отгоре ще се появи списък с предложения за вас - конкретни филми и сериали, които сте гледали досега или се предполага, че ще ви се харесат.

4. Дизайн

Така стигам до четвъртото важно нещо за 55-инчовия модел на LG, а именно дизайна. Хубавото на OLED телевизорите е, че са изключително тънки, което позволява по-лесна инсталация на тесни шкафове или на стена.

LG OLED55C9PLA

Друг ключов елемент от външния вид на телевизора, освен огромния екран с фини рамки, е масивната метална стойка, за която стана дума по-горе. Тя създава по-премиум излъчване за модела и му дава стабилна основа.

5. Свързаност

Накрая дойде ред на темата за комуникацията с други устройства. На гърба на LG OLED55C9PLA има 4 HDMI и 3 USB конектора, като по-важното е, че се поддържа новият стандарт HDMI 2.1.

Последният ще позволи някои сериозни предимства при гледане на видео със супер висока резолюция, слушане на по-качествено аудио и в геймплея, правейки телевизора на LG по-устойчив на времето. Ако например планирате да се сдобиете със следващото поколение игрови конзоли, ще можете да се насладите на гейминг при много по-висока опреснителна честота.

TV-OLED-C9-07-Cable-Management-Desktop 

Това бяха 5-те най-важни неща, които смятам, че трябва да знаете за новия OLED телевизор на LG. Новият C9 впечатлява и с картина, и със звук, като заслужава високата си оценка и заради добавената стойност на усъвършенствания процесор α9, вадещ най-доброто от 55-инчовия екран.

Новите планове Тотал+ на Теленор позволяват да добавяте трафик пакети, музикални и видео услуги по избор

На вечерно събитие пред медии днес в София Теленор представи по нестандартен начин новите си абонаментни планове Тотал+. Интересното при…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer