НачалоНовини5 НЕЩА за таблета Lenovo Tab P11

5 НЕЩА за таблета Lenovo Tab P11

3407
Написана от  nixanbal 03 април 2021
5 НЕЩА за таблета Lenovo Tab P11

След като в края на миналата година ви представих таблета Tab P11 Pro на Lenovo, днес у мен е моделът Tab P11, който е изгубил Pro от името си, а също и някои от екстрите, но идва на значително по-достъпна цена и вероятно ще бъде атрактивно предложение за по-широк кръг потребители. Независимо дали планирате покупка на таблет с Android за някои работни задачи или за да помага в обучението на децата ви - вижте кои са 5-те най-важни неща, които трябва да знаете за Lenovo Tab P11.

Премиум дизайн

Започвам с това, че независимо от точното позициониране Lenovo Tab P11 е таблет с премиум дизайн. Да, това са устройства, при които няма кой знае какво поне за експерименти във визията, но алуминиевият корпус с тънък профил от едва 7.5 мм създава приятно усещане в ръката, а придаващият индивидуалност елемент е двуцветният гръб, при който горната част всъщност с мека, леко гумирана повърхност.

Единствените бутони по корпуса са този за включване и контрол силата на звука, като всички имат приятен ход и обратна връзка - т.е. знаеш кога си ги натиснал.

Lenovo Tab P11 @ nixanbal.com

Може би най-важното от дизайна всъщност са няколкото пина в долната част на корпуса, които служат за връзка с аксесоари, като например клавиатура. Точно така, въпреки че няма Pro в името си и тя не влиза в комплекта му, таблетът Lenovo Tab P11 може да се свързва с клавиатура и да се превърне в компактен лаптоп. Едва ли така устройството ще замени основната ви машина за работа, но със сигурност ще бъде удобен начин да напишете някой и друг имейл в движение или пък да послужи на учениците в работата по домашните им задачи или писането на доклади.

Дисплей с опционален стилус

Второто важно нещо за Lenovo Tab P11 е големият му 11-инчов екран, който не е OLED и използва IPS LCD панел, но пък с прилично висока резолюция от 1200х2000 пиксела за гъстота на точките около 212 ppi.

Бих казал, че изображението е добро за задачите, които споменах по-горе, а също и за гледане на филми в HBO GO и Netflix. Хубавото е, че има и сравнително тънки рамки от всички страни, така че въпреки диагонала физическите размери да не са прекалено големи.

Lenovo Tab P11 @ nixanbal.com

Tab P11 е пренесъл и още една характеристика от версията Pro - поддръжката на стилус за работа върху дисплея. Той не влиза в комплекта, но, ако прецените, че подобен аксесоар е необходим за вашето ползване, можете да го вземете допълнително.

Стерео звук с 4 говорителя

Еднo от ключовите предимства на Tab P11 е звукът. Оглеждайки корпуса, от двете му страни ще забележите две двойки решетки, зад които се крият цели четири говорителя. Това осигурява изключително силен и богат звук и независимо дали гледате филми или сте си пуснали любимия плейлист от Spotify, можете да разчитате на качествено и пространствено аудио.

Поддържа се и Dolby Atmos, като в настройките на звука можете да изберете режима според това, което правите в момента - Dynamic, Movie, Music или модифициран от вас.

Lenovo Tab P11 @ nixanbal.com

Камери

Няма как да не поставя акцента и върху камерите, които обичайно не са важна за таблетите екстра, но в последната година стават все по-значими. Просто защото хората ги използват за видеоразговори и връзка не само със своите близки, но и с колегите си в разговори по Zoom.

Тук имаме 13 МР основна камера на гърба на таблета и 8 МР предна камера, като и двете поддържат Full HD видеозапис при 30 к/с. Lenovo акцентира върху възможността за размазване на фона, което може да е ценно при видеоразговори от всекидневната ви.

Конфигурация

По отношение на конфигурацията тук имаме чипсет от среден клас Snapdragon 662 на Qualcomm, допълнен от 4 GB RAM и 128 GB вградена памет, като има и microSD слот. Тук всъщност е една от основните разлики с версията Pro, която е оборудвана с по-солидна конфигурация, залагаща на чипсета Snapdragon 730G.

Батерията е с капацитет 7700 mAh и се поддържа 20 W зареждане, като зарядното за целта влиза в комплекта на таблета.

Lenovo Tab P11 @ nixanbal.com

Lenovo Tab P11 @ nixanbal.com Lenovo Tab P11 @ nixanbal.com

Колкото до софтуера - Tab P11 идва с предходната версия Android 10, като може би най-важното е, че таблетът идва с достъп до Google Kids Space. Там децата имат достъп до приложения, книги и видеоклипове, подходящи за възрастта и интересите им, а освен това предварително инсталирано е и приложението YouTube Kids, както и доста ключови неща, насочени към работещите потребители.

Това е накратко таблетът Lenovo Tab P11, който е позициониран в сравнително достъпния ценови сегмент, но пък има доста приличен набор допълнителни екстри и възможности за връзка с външни аксесоари, които биха могли да го направят добър вариант за много потребители. Разбира се, ако имате нужда от по-висока производителност за по-сложни задачи и тежки приложения, можете да погледнете модела Tab P11 Pro.

Мастило до входната врата, или какво представлява HP Instant Ink

Когато от HP ми се обадиха, за да ми разкажат за Instant Ink, признавам си, не бях чувал за услугата.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer