Умен град @ nixanbal

НачалоНовини5 приложения на селфи стика от Huawei

5 приложения на селфи стика от Huawei

5278
Написана от  nixanbal 11 септември 2017
5 приложения на селфи стика от Huawei

Приятелите ми знаят, че за мен селфи стикът е аксесоар, който никога не съм искал да използвам и притежавам, само че напоследък все по-често прибягвам до помощта на такъв. Е, не го ползвам точно по предназначение, но пък се оказва, че моделът от лятната промоция на Huawei (беше подарък с Huawei P10 Lite) е нещо супер ценно, защото има и второ приложение. Компактен и удобен статив за смартфони. Ето и пет случаи, в които тази играчка ми беше полезна през последните месеци и защо всъщност бих я добавил към постоянното оборудване в раницата си...

Излъчване на живо от ръка

5 приложения на селфи стика от Huawei

Започвам с най-пресния пример от изложението IFA 2017 в Берлин, където бях миналата седмица. Оказа се, че селфи пръчката е отличен вариант за излъчване на живо от ръка. Поставяш смартфона в гнездото, разгъваш максималната дължина на пръчката и вече стърчиш над цялата тълпа с отлична видимост към сцената на пресконференцията.

Не съм открил топлата вода, но признавам, че за мен това беше първият случай, в който използвам селфи стик по този начин. И мисията беше изпълнена отлично, без ръката ми да се измори от постоянното стоене във въздуха.

Стрийминг на "Първо по Дарик"

5 приложения на селфи стика от Huawei

Всяка седмица в студиото на Дарик, откакто Facebook Live беше пуснат в България, с Мишо търсехме начин да прикрепим удобно смартфона, за да излъчваме на живо предаванията си. За подпора сме използвали микрофоните на бюрата, кутиите на представяните продукти и дори светещата табела ON AIR.

Имало е и по-умен начин, разбира се, и въпреки че от доста време обсъждахме варианта за статив, трябваше един ден да пристигна в студиото със селфи стика от Huawei, за да го тестваме най-после.

Дръжката на въпросния стик се разделя на три и се превръща в трипод, който освен това има регулируема височина, тъй като реално се използва телескопичната селфи пръчка.

Записи от събития

5 приложения на селфи стика от Huawei

Също ситуация от IFA, където селфи стикът и по-конкретно функцията му на трипод ми беше полезна, е правенето на "hands on" видеата на изложението. Носех със себе си и тежката артилерия - цифров фотоапарат, но се оказа, че далеч по-лесно е просто да прикрепя смартфона на трипода от Huawei и да имам удобна видеокамера и две свободни ръце за разцъкване на телефоните. Да, защото тежкият статив на камерата остана в София.

Така всички записи от поредицата "Първа среща със..." от IFA 2017 са направени по този начин.

Допълнителна гледна точка

5 приложения на селфи стика от Huawei

В последните видео ревюта, които подготвям, реших да предложа допълнителна гледна точка, с която да разнообразя записа. За целта поставих трипода на Huawei със записващ смартфон на него отстрани, докато снимам основния кадър с цифровия си фотоапарат.

Резултата ще видите съвсем скоро в nixanbal.com, а това е още една супер ценно за работата ми приложение на този аксесоар. Полезно е във всякакви подобни случаи на любителско видеозаснемане.

Селфи?!

5 приложения на селфи стика от Huawei

5 приложения на селфи стика от Huawei 5 приложения на селфи стика от Huawei

Петото приложение на селфистика/трипод е нещо, което по-горе споменах, че правя рядко - селфита. Всъщност правя си купища селфита, но никога с подобен аксесоар.

Е, все пак ще призная, че откакто това нещо е у мен, се е случвало веднъж-два-три пъти...

Telekom Austria Group ще прекръсти всички свои оператори на A1, Мтел включително

Telekom Austria Group, от която е част Мтел, обяви в сайта си, че планира да ребрандира всички оператори от групата…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer