НачалоНовини5G мрежата на А1 е най-бързата в България според Ookla

5G мрежата на А1 е най-бързата в България според Ookla

1195
Написана от  nixanbal 02 август 2021
5G мрежата на А1 е най-бързата в България според Ookla

Наскоро А1 обяви, че вече ще нарича 5G мрежата си 5G ULTRA, за да я отличава от останалите в България и за да акцентира по този начин върху по-високите ѝ скорости. Днес операторът сподели, че е получил награда от Ookla, която защитава заявката им, тъй като определя 5G мрежата на оператора като най-бързата у нас. 

5G мрежата на А1 е постигнала най-висок Speed Score в доклада на Ookla, който се базира на данни от Speedtest Intelligence тестове на потребители, осъществени между 1 януари и 30 юни 2021 г. на територията на България чрез приложението на Speedtest. В този период са направени общо 22 109 потребителски теста на 5G мрежите в страната, като Speed Score на 5G ULTRA е бил 357.68 - с над 200 точки по-висок от резултата на втората 5G мрежа в анализа. 

Резултатът на 5G ULTRA мрежата на А1 е регистрирала медианна скорост на сваляне на информацията от 402.89 Mbps или над 250 Mbps по-бърза медианна скорост от останалите 5G мрежи в анализа, посочват от А1.

Инвестицията на А1 в 5G ULTRA за миналата и тази година е на стойност от приблизително 46 млн. лева. Планираната сума за следващите четири години по отношение на цялата мрежа на телекома възлиза на над 780 млн. лева.

Мастило до входната врата, или какво представлява HP Instant Ink

Когато от HP ми се обадиха, за да ми разкажат за Instant Ink, признавам си, не бях чувал за услугата.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer