НачалоРазни6 дяволски причини да гледате Ритуалът с Антъни Хопкинс

6 дяволски причини да гледате Ритуалът с Антъни Хопкинс

9408
Написана от  nixanbal 11 април 2011

the_rite_ritualat_film_antony_hopkins

Миналата седмица преди прожекцията на love.net видях трейлъра на хорър трилъра Ритуалът (The rite) и моментално си го заплюх за следващото ходене на кино. Вчера успях да го гледам по късна доба и след леко безсъна нощ, бързам да споделя впечатленията си в този пост със заглавие „6 дяволски причини да гледате Ритуалът“. Да, безупречното превъплъщение на Антъни Хопкинс е само първата от тях...

1. Несъмнено Антъни Хопкинс ще подейства като магнит за мнозина, които ще отидат на кино без въобще да се интересуват от подробности около сюжета и останалия актьорски състав. Както винаги въпросният господин е точно на мястото си, знае какво прави и в случая го прави дяволски добре.

2. Ако обичате филмите по действителен случай, този се рекламира като точно такъв. Аз съм склонен да повярвам в това, колкото и че Бамби е реална история, но все пак. Пък и трагедията със сърничката не звучи толкова фантастично, като че ли.

3. Интересувате се от окултното и разказите за тъмните сили са ви били любими при среднощните сбирки с приятели в детството? Ритуалът е историята, която може да сте чували, но за първи път ще видите на голям екран. Всъщност екзорсистки филми ни най-малко не липсват, така че просто приемете, че това е поредната „must see” лента.

4. Как се прави екзорсизъм – практично, а? След този филм нещата със сигурност ще ви се поизяснят, макар че едва ли планирате среща с демони в каквато и да било форма. Всъщност Майкъл Ковак (в ролята Колин О'Донахю) също не планираше.

5. След неловко слабия Хищници, който успя да превърне и най-именитите актьори от каста в тъжно изглеждащи аматьори, Ритуалът хвърля по-добра светлина върху Алис Брага. Мацката, която иначе взима роля, когато Мишел Родригез има други ангажименти, попада в историята като журналист, посещаващ курс по екзорсизъм с цел автентично отразяване на ритуала в статия. Оказва се, че зад интереса на Анджелин стоят по-дълбоки мотиви, а накрая като че ли получава дори повече от търсеното.

6. Писнало ви е от плоски 3D екшъни, а забавните комедии ги забравяте още преди да сте излезли от киното? Е, Ритуалът вероятно ще остави по-сериозен отпечатък. Напрежението и подскоците на седалката по време на филма са гарантирани, а ако се оглеждате през рамо на път към вкъщи след нощната прожекция, да знаете, че сами сте си го избрали.

override_mbИзлизайки от кръга на шегата, филмът си заслужава посещение в киното и дори да не е хитът на 2011-а, ще прекарате близо два часа с приятно напрежение и отлична актьорска игра. А ако вече сте гледали Ритуалът, споделете впечатленията си в коментарите по-долу...

На живо от световната премиера на Honor View 20

Здравейте от френската столица, където тук, в Salle Pleyel, днес Honor представи новия си топмодел View 20. Смартфонът предлага топконфигурация,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer