Умен град @ nixanbal

НачалоНовини6 ключови екстри на Android O

6 ключови екстри на Android O

3902
Написана от  nixanbal 18 май 2017
6 ключови екстри на Android O

Все още не знаем под какво име и с какъв номер ще излезе версията Android O, но на конференцията Google I/O бяха разкрити цял куп детайли около новите екстри на ъпдейта. Ето и кои са по-важните 6 от тях...

1. Нов достъп до известията

Android O

Известията за пореден път ще получат специално внимание, като този път няма да има промени в падащата лента, а Google въвежда т.нар. Notification Dots. Това са малки точки, които ще се появяват върху иконите на приложенията, индексиращи, че имате известие от въпросните. Със задържане върху иконата известието ще се появява в малък прозорец и ще можете да се ориентирате за какво става дума, без да стартирате прилоижението. Точките ще са съобразени с цвета на самото приложение.

2. По-лесна селекция на текст

smart text 500px

Smart Text Selection е следващата важна добавка в Android O, която ще спести досадното маркиране на номера, адреси и имена. Системата вече ще разпознава подобна информация и само с докосване върху нея, тя ще се маркира автоматично цялата. Това ще елиминира нуждата от прецизно местене на стрелките за точно улавяне на желания текст. 

3. Картина в картината

Android O

Новите екстри продължават с функцията "картина в картината". В момента нещо такова се предлага от някои модифицирани интерфейси на Android, а приложението YouTube отдавна дава опция да гледате видео в малко прозорче, докато търсите други клипове в него. С новата функционалност обаче потребителите на YouTube Red ще могат да гледат видео в прозорец, докато вършат нещо друго на телефона си, дори извън самото приложение YouTube. Приложението за видеоразговори Google Duo също ще поддържа тази екстра. Да се надяваме, че скоро това ще бъде възможно и за всички потребители на YouTube, а също и с други приложения - Netflix, HBO Go и т.н.

4. Проверка на приложенията 

С новата версия Android O ще пристигне и Google Play Protect. Това е приложение, което сканира постоянни инсталираните на смартфона ви приложения за зловреден код или "необичайно поведение". 

5. Автоматично попълване на данни

Android O 

Google ще въведе възможността за автоматично попълване на данни в празни полета за всички приложения, не само в браузъра Chrome. Ако например вече сте влезли с Google профила си на новия си Android смартфон и така браузърът знае паролата ви за сайта twitter.com, ако искате да се логнете и в приложението Twitter, той ще ви предложи автоматично попълване на името и паролата. 

6. Под капака

С Android O потребителите ще получат още цял куп други новости, които няма да са под формата на нови екстри, а подобрения "под капака". Т.нар. vitals обещават по-дълъг живот на батерията, по-бързо стартиране на телефона, повече сигурност и стабилност на системата. 

Франция разследва Apple за умишлено забавяне на стари модели iPhone

Френската прокуратура разследва Apple във връзка с планираната амортизация на стари модели iPhone, съобщи във вторник Агенция Франс Прес. Ако…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer