НачалоНовини66% от печалбата на смартфон пазара през лятното тримесечие е отишла при Apple

66% от печалбата на смартфон пазара през лятното тримесечие е отишла при Apple

2063
Написана от  dimitar.maltchev 20 декември 2019
66% от печалбата на смартфон пазара през лятното тримесечие е отишла при Apple

Въпреки че продажбите на iPhone бележат спад, Apple продължава да печели най-много от тази продуктова категория, оставяйки назад след себе си Samsung и Huawei. Данни на ново проучване от Counterpoint Research за третата четвърт на 2019-а показват, че ръководената компания от Тим Кук е прибрала 66 на сто от печалбата в световен мащаб.

Apple е доминирала световния пазар на смартфони през лятното тримесечие с 66% от печалбата и 32% от всички приходи. Според организаторите на проучването това се дължи най-вече на базата лоялни премиум потребители на ключови пазари като САЩ, Европейския съюз и Япония. 

Печалбата на производителите на смартфони

Компанията на второ място по печалба е Samsung, но едва със 17 на сто дял. Все пак доброто ѝ представяне идва от успешната серия Galaxy A и флагмана Galaxy Note, посочват Counterpoint Research. 

Догодина се очаква 5G да помогне на китайските производители, които иначе работят при по-ниска печалба, да постигнат по-добри резултати. 

Иначе докладът отчита 11% спад на годишна база в печалбата от смартфон пазара до $12 милиарда. Това се дължи на по-популярните модели от среден и нисък клас, при които печалбата е много по-ниска, а също и на факта, че хората с премиум модели остават с тях за по-дълго и не купуват ново устройство. 

ВИДЕО: Умните кофи за боклук в София

Знаете ли, че една малка черна кутия може да промени начина, по който се организира целият процес на сметосъбирането във…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer