НачалоВидео ревю9 НЕЩА за Samsung Gear Sport и Galaxy S9+

9 НЕЩА за Samsung Gear Sport и Galaxy S9+

5498
Написана от  nixanbal

Samsung Gear Sport е един от актуалните смартчасовници на корейския производител, който е недвусмислено предназначен за хората с активен начин на живот. За целта устройството разполага с ключови за тези потребители екстри и е оставило в миналото някои други, които не биха били от съществена полза.

В следващото видео ще ви разкажа за няколкото дни, които прекарах с Gear Sport на китката и с Galaxy S9+ в джоба си. Това са 9 НЕЩА, които трябва да знаете за Samsung Gear Sport и комуникацията му с флагман смартфона на компанията.

1. Стоманено тяло с компактни размери

Започвам с дизайна на Gear Sport, който има компактни размери и изненадващо стилно тяло за спортен часовник. Към 50-грамовия стоманен корпус в комплекта влиза силиконова каишка, която прилепна отлично към китката ми и като цяло ми се стори супер удобна, въпреки че обикновено не съм свикнал да нося часовник. Каишката е стандартна 20 мм, така че, ако решите, можете да я смените с всякаква друга.

Любимият ми елемент от дизайна на Gear Sport е въртящият се безел около дисплея. Този метален кръг прави навигацията в Tizen OS изключително удобна и налага много рядко използването на тъчскрийна.

Samsung Gear Sport @ nixanbal.com

2. Връзката с телефона

Gear Sport може да се свързва с Android и iOS телефони, като за моите тестове го използвах с най-логичния компаньон - Galaxy S9+. Комуникацията става чрез приложението Samsung Gear, което помага да си набавяте допълнителни екстри за часовника, да избирате какви известия да получавате на него, да прехвърляте лесно музика и снимки, а също и нещо много важно - да го откриете с функцията Find my Gear, когато сте забравили къде сте го свалили. Важи и обратното - да откриете местоположението на телефона през часовника.

3. Приемане и иницииране на обаждания

Третата важна характеристика на Gear Sport е възможността през него да приемате и да инициирате обаждания. Самият часовник няма говорител, така че разговорите трябва да преминават през телефон или свързани Bluetooth слушалки например. Има обаче опция да отхвърляте входящи обаждания през часовника, връщайки SMS с причината - например "В момента шофирам".

Samsung Gear Sport @ nixanbal.com

4. Следене на тренировките

Стигаме до може би най-съществената част. Спортът и вариантите да следите тренировките през Gear Sport. Без да е необходима специална намеса от ваша страна часовникът сам брои вашите крачки, изкачени етажи и изгорени калории всеки ден. Може дори да разпознава автоматично какъв спорт практикувате.

Освен това обаче има и различни режими за трениране - стандартните четири - бягане, ходене, каране на колело и плуване - са изнесени в отделен уиджет, но има и каталог с още куп други. Тук ще откриете някои популярни фитнес уреди за кардио, а също така режим за коремни преси, клякания, йога, пилатес и т.н.

След всяка тренировка часовникът ще ви дава пълни детайли за нея, като полезното е, че информацията се пази и можете да сравнявате как се представяте спрямо миналия месец - дали бягате по-бързо, преплували ли сте дължината на басейна за по-малко време и колко калории повече сте изгорили при последното качване на кростренажора.

Всичко това е придружено от постоянно измерване на пулса, тъй като Gear Sport има и такъв сензор на задната част на тялото си.

Samsung Gear Sport @ nixanbal.com

5. Следене на приетите калории, вода и кофеин

Също свързана със спорта е и възможността за следене приема на калории, вода и кофеин през Gear Sport. Интерфейсът за целта е изключително семпъл, което е ценно, защото и без друго - кой би искал постоянно да се вторачва в екрана, за да отбележи, че е изпил две чаши вода.

Ако спазвате хранителен режим или искате да промените храненето си обаче - всичко това може да се окаже много ценно.

6. Водоустойчив

Така стигам до високата защита от прах и вода, с която идва стоманеното тяло на Gear Sport. Часовникът дава заявка, че може да ви последва под вода дори на дълбочина до 50 метра. Но не се притеснявайте, че има ограничение да не го сваляте само в басейна и под душа - Gear Sport има и защита от солена вода.

Тук ще отбележа и хитрия шорткът към т.нар. Water lock mode, който прави неактивен сензорния дисплей, изключва жестовете и Always On дисплея, за да не докоснете или активирате по погрешка нещо във водата.

Samsung Gear Sport @ nixanbal.com

7. Музика и Spotify

Със спортния смартчасовник на Samsung също така можете да управлявате любимата си музика. Той самият има 4 GB вградена памет, на която да заредите МР3-ки, но по-ценната за мен екстра е да го използвате за Spotify.

Сваляте приложението, влизате с акаунта си и получавате достъп до всички свои плейлисти и пълния си профил. Отново - музиката не звучи през самия часовник, а през телефона или слушалките, които сте свързали към него.

8. AMOLED екран с Always on

Идва ред да споделя няколко важни акцента и за дисплея на часовника, който е прозорец не само към часа, а също към всички известия, които получавате, както и към информацията от спортните и останалите приложения.

Gear Sport използва 1.2" Super AMOLED дисплей с висока за този диагонал резолюция от 360 на 360 пиксела. Най-важното тук от една страна е, че изображението е без забележки - и като детайлност, и като цветове. От друга страна с този екран можете да разчитате, че ще виждате ясно информацията дори на открито и при пряка слънчева светлина. Което е важно, защото все пак се предполага, че с часовника ще имате доста активности навън.

Samsung Gear Sport @ nixanbal.com

9. Животът на батерията

Приключвам с живота на батерията, който под чертата може би е най-важното нещо. Gear Sport е часовник за хора с активен начин на живот - такива, които надали са постоянно оплетени в кабели и носят раница не със зарядни и батерии, а със спортни обувки и екип. Така че за тези хора Samsung са се постарали да осигурят повече от обичайния един ден време на ползване и Gear Sport обещава до 4 дни време на работа без презарежане.

Разбира се, с включен GPS по време на тренировки батерията се изтощава по-бързо. 

Samsung Gear Sport @ nixanbal.com

Това бяха 9 неща за Gear Sport или моите впечатления от спортния смартчасовник на Samsung и комуникацията му с флагмана на компанията Galaxy S9+. Това със сигурност е едно от смислените предложения в категорията на носимите технологии, особено ако търсите компания в активните си занимания - на открито и закрито, без компромис с живота на батерията.

Часовникът е близък до Gear S3 и предлага същите екстри и цялостно изживяване, но няма микрофон за разговори и освен това е с по-компактни размери, което е ценно при спортен модел. Защитата от вода също е по-висока, а цената - по-ниска.

Официална премиера на Pixel 3a и Pixel 3a XL - най-достъпните смартфони на Google досега

На стартиралата днес конференция за разработчици Google I/O бяха представени официално смартфоните Pixel 3a и Pixel 3a XL. Двата модела…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer