Германия забрани продажбата на детски смартчасовници

406
Написана от nixanbal 19 ноември 2017

Смартчасовниците за деца вече са забранени в Германия. Телеком регулаторът в страната твърди, че устройствата могат да бъдат хакнати от разстояние и да бъдат използвани за шпиониране.

10 неща, които трябва да знаете за новите електрически модели на Tesla

1121
Написана от nixanbal 18 ноември 2017

В средата на ноември Илон Мъск излезе на голяма сцена пред медии в Калифорния, за да представи новото поколение на своя супербърз спортен електромобил Tesla Roadster, както и Tesla Semi Truck - тежкотоварна машина, също работеща само на електричество. Ето и 10 неща, които трябва да знаете за есенните премиери на Tesla...

YouTube вече поддържа Android смартфони с 18:9 дисплеи

904
Написана от nixanbal 17 ноември 2017

След като функцията беше активирана за iPhone X преди няколко дни, сега YouTube приложението беше обновено с поддръжка на издължени дисплеи и за смартфоните с Android. Ако и вие имате някой от новите модели с екран 18:9 или подобен, можете да гледате клиповете на цял екран. 

OnePlus 5T предлага 6" AMOLED дисплей от Samsung, нова двойна камера и атрактивна цена

1717
Написана от nixanbal 16 ноември 2017

Ето го и него - обещаният ъпгрейд на смартфона OnePlus 5 вече официално е факт и може да бъде поръчан през сайта на производителя на атрактивна цена от 499 евро. Атрактивна, защото новият OnePlus 5T предлага 6" AMOLED дисплей с издължена форма и фини рамки, както и обновена двойна камера с обещание за по-добри нощни снимки. 

Мтел стартира портал за облачни бизнес услуги под бранда A1

1485
Написана от nixanbal 16 ноември 2017

Вече знаем, че за Мтел предстои ребрандинг и че в бъдеще операторът ще приеме името А1 България. Още преди да е започнала официалната кампания по преименуването обаче, телекомът стартира първата услуга под шапката на А1 - портал с облачни решения за бизнеса. 

Nokia 2 влиза в магазините на VIVACOM на цени от 19.90 лв. с договор

809
Написана от nixanbal 16 ноември 2017

Най-бюджетният смартфон в новото портфолио смартфони Nokia с Android вече е в магазините на VIVACOM. Оранжевият оператор обяви, че ще продава Nokia 2 на цена от 19.90 лв. в брой с договор. 

Мтел обяви коледните промо условия за тарифните планове Мтел без граници

2477
Написана от nixanbal 16 ноември 2017

Мтел обяви промоционални условия по тарифната си серия Мтел без граници, които ще важат покрай коледните празници. Офертите на оператора включват различни преференции за различните планове, сред които по-ниска месечна такса, повече минути, повече мегабайти и други. Ето и подробностите...

4 вълнуващи визии за бъдещето на технологичните гиганти

1569
Написана от nixanbal 16 ноември 2017

В края на годината обикновено правим равносметки и се обръщаме назад към изминалите 12 месеца. До края на 2017-а обаче все още има повече от месец, а и коледният дух нещо се бави, затова на следващите редове реших, че би било по-интересно да погледнем не назад, а напред към бъдещето и да ви разкажа за няколко вълнуващи идеи на 4 от най-големите технологични компании. Какво крият в ръкава си лидерите на Apple, Google, Microsoft и Facebook - можем само да предполагаме, но има някои интересни визии за близките години, които тези гиганти вече споделиха и за които си струва да говорим.

Google Maps получава нова визия за по-удобно ориентиране по картата

1238
Написана от nixanbal 16 ноември 2017

Навигационното приложение на Google получава ъпдейт с нова визия, който обещава да направи ориентирането по картите по-удобно за потребителите. Промените са както чисто визуални, така и свързани с показваното на картата съдържание, което е съобразено с вида навигация, който се използва в момента. 

Сглобяващите смартфоните на Apple фабрики отчитат 39% спад в печалбата заради проблеми с iPhone X

1286
Написана от nixanbal 15 ноември 2017

Когато Apple има проблеми с устройствата си, това не означава главоболия само за Тим Кук (и Samsung, кхм, кхм), но и за още цял куп компании надолу по веригата. Най-пресният пример за това е огромният срив в печалбата на Foxconn - фабриките, в които се сглобяват смартфоните на Apple и в които напоследък има проблеми с юбилейния iPhone X. 

Страница 1 от 890

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer