Повече модели iPhone ще се произвеждат в Индия след нова инвестиция на Foxconn от $1 милиард

286
Написана от nixanbal 13 юли 2020

Фабриките на Foxconn, които сглобяват смартфоните на Apple, ще разширят производствените си мощности извън Китай. Планирани са инвестиции в размер на $1 милиард в Индия, съобщава Reuters, като целта е обвързаността на американската компания с китайския пазар да бъде отслабена. 

Samsung Galaxy Z Flip 5G се появи в промо видео, а Fold 2 може да се забави

337
Написана от nixanbal 12 юли 2020

Пети август наближава, а с това и едно от най-интересните събития Unpacked на Samsung, пък макар и планирано да се проведе само онлайн. Корейците ще покажат новите си модели Galaxy Note 20, както и още няколко устройства. Според @MaxWinebach обаче сгъваемият Galaxy Fold 2 е отпаднал от плановете.

13-инчов MacBook Pro може да е първият компютър с процесор на Apple

458
Написана от nixanbal 10 юли 2020

Компютрите Mac на Apple са на прага на нова ера, в която чипсетите за тях ще бъдат произвеждани от самата компания, а не от Intel. Тим Кук обяви, че първите машини с Apple Silicon ще бъдат на пазара още преди края на 2020 г., а окончателното скъсване на връзките с предишния доставчик ще се случи до две години. Сега анализаторът Минг-Чи Куо сподели прогнози кой ще бъде първият компютър Mac със собствен процесор от Apple, както и какви са очакванията за нови модели през следващата година. 

Viber, Spotify и други приложения крашват за потребителите на iOS заради проблеми на Facebook

3065
Написана от nixanbal 10 юли 2020

Viber, TikTok, Spotify и други приложения бяха временно недостъпни този петък следобед за потребителите на iOS. Проблемът все още не е посочен официално, но изглежда е сходен с този отпреди няколко седмици и е свързан с Facebook. Засегнатите приложения вероятно са хиляди. 

ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ 001: Huawei Matebook X Pro и как COVID-19 се отрази на пазара

1231
Написана от nixanbal 10 юли 2020

Здравейте! Аз съм Никола и винаги съм се чудил защо е прието да има спортни, но не и технологични новини. Затова ви приветствам в ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ - онлайн предаване, изцяло за технологии. 

Специалното издание Samsung Galaxy S20+ BTS Edition вече се предлага в България

1067
Написана от nixanbal 09 юли 2020

Samsung обяви, че започва да предлага специалното лилаво издание на своя Galaxy S20+ и в България. Става въпрос за модела Galaxy S20+ BTS Edition, посветен на световноизвестната кейпоп група. 

Samsung също може да извади зарядното от комплекта на някои свои смартфони

482
Написана от nixanbal 09 юли 2020

В последните седмици се говори усилено, че Apple планира да редуцира сериозно размерите на кутията на следващия си iPhone, а покрай това и да извади част от аксесоарите. Оказва се, че и Samsung планират подобен ход. 

Появи се макет на предполагаемата нова кутия на iPhone 12, в която няма място за зарядно и слушалки

875
Написана от nixanbal 08 юли 2020

Преди време чухме, че Apple планира да извади жичните слушалки EarPods от комплекта на следващите си модели iPhone 12, а малко по-късно се появи и информация, че в кутията няма да има и зарядно. Днес в мрежата циркулира 3D макет, който потвърждава значително по-компактна кутия и липсващо място за слушалки и зарядно. 

Официално: Samsung обяви събитие за 5 август, очакваме цял куп нови устройства

918
Написана от nixanbal 08 юли 2020

Информацията се въртеше в мрежата от седмици, но днес имаме и официално потвърждение от Samsung. Компанията обяви събитие от серията Unpacked на 5 август, като недвусмислено подсказва, че тогава ще бъдат обявени новите смартфони от серията Galaxy Note. Освен това очакваме и модели със сгъваеми дисплеи. 

Moto G 5G Plus е най-достъпният 5G смартфон на Motorola

497
Написана от nixanbal 07 юли 2020

Motorola представи днес Moto G 5G Plus, който е първият смартфон с 5G свързаност на компанията в средния ценови сегмент. Очаква се устройството да излезе на всички европейски пазари на цена от 349 евро. 

Страница 1 от 1129

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer