Apple работи по чип за развитие на изкуствения интелект в устройствата си

538
Написана от nixanbal 27 май 2017

След като през 2011-а Apple положи основите на изкуствения интелект в устройствата си със Siri, сега компанията работи и по хардуерно решение, съобщава Bloomberg. Според източника екипът на Тим Кук разработва собствен чип, който ще отговаря за обработка на задачи, свързани с ИИ. 

Huawei Nova 2 и Nova 2 Plus разполагат с двойни камери с оптичен зуум

844
Написана от nixanbal 26 май 2017

Huawei представи днес второто поколение на смартфоните си Nova - Nova 2 и Nova 2 Plus. Най-същественият ъпгрейд при новите модели е добавянето на втора камера към основната, която отключва някои нови екстри.

Първото устройство от новата компания на съоснователя на Google Анди Рубин излиза на 30 май

583
Написана от nixanbal 26 май 2017

Анди Рубин, съосновател на Google, пусна тийзър за първия смартфон на новата си компания Essential още в края на март, а сега стана ясно, че премиерата му най-вероятно ще се състои следващата седмица. Новината идва от новосъздадения Twitter акаунт на Essential. 

HTC Link са нови VR очила, които разчитат на кабелна връзка със смартфона

220
Написана от nixanbal 26 май 2017

HTC представи новите си VR очила Link, които са значително по-опростена система от Vive, изискваща връзка не с мощно РС, а със смартфона. Феновете не бива да бързат с радостта, защото това не са онези, базирани на платформата Daydream VR, очила, които очакваме по-късно тази година

2000 сензора за близост осигуряват навигация на летище Гетуик

767
Написана от nixanbal 25 май 2017

2000 сензора за близост са били инсталирани на летище Гетуик във Великобритания, за да помагат за ориентацията и навигацията на закрито на пътниците. Проектът е част от инвестиционната програма на стойност £2.5 млрд., която ще преобрази летището край Лондон. 

Кодовото име на Galaxy S9 е "Star" и Samsung вече работи по него, твърди слух от Корея

1022
Написана от nixanbal 25 май 2017

Samsung вече е започнала работа по флагмана си за 2018 г., твърди неофициална информация от южнокорейския сайт The Bell. Според източника кодовото име на Galaxy S9 е Star. 

DJI Spark е компактен дрон с жестов контрол и цена 599 евро

728
Написана от nixanbal 25 май 2017

DJI представи в Ню Йорк новия си дрон Spark. Това е компактен и сравнително достъпен модел, който обаче предлага някои вълнуващи технологии. Автоматично избягване на препятствия по пътя и жестов контрол са част от тях.

Sony се отказва от полуфлагманите, ще се фокусира върху премиум и среден клас смартфони

999
Написана от nixanbal 25 май 2017

Смартфоните от т.нар. категория на полуфлагманите са сред най-малко популярните устройства на пазара в България, а изглежда и по света. Или поне съдейки по решението на Sony да се откаже от тази категория и през 2017 г. да се фокусира върху премиум моделите и тези от среден клас. 

Huawei MateBook X, E и D са нови машини с Windows 10 и цени между 799 и 1699 евро

823
Написана от nixanbal 24 май 2017

Huawei представи три нови устройства от серията MateBook, които се базират на Windows 10, но имат различен формфактор и са насочени към различен тип потребители. MateBook E е наследник на миналогодишния MateBook и представлява таблет с отделяща се клавиатура, MateBook D е традиционен лаптоп, а MateBook X е атрактивен ноутбук с приятен дизайн и очевидно замислен като пряк конкурент на MacBook от Apple.

LED крушките на ИКЕА скоро ще са съвместими с Google Home и Amazon Echo

971
Написана от nixanbal 23 май 2017

ИКЕА обяви, че през лятото ще добави възможност LED крушките й да се контролират през домашните асистенти на Google и Amazon. Новината не е свързана с някаква иновация, тъй като продуктите на Philips Hue отдавна са съвместими с Google Home, но решенията на ИКЕА са значително по-достъпни.

Страница 1 от 839

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer