ВИДЕО: Разопаковане и първа среща с OnePlus 5T

669
Написана от nixanbal 21 януари 2018

От Facebook групата на nixanbal.com тази седмица вероятно вече сте разбрали, че при мен най-после пристигна OnePlus 5T. Смартфонът е сравнително лек ъпгрейд на своя предшественик, също от 2017 г., One Plus 5, но пък подобренията са достатъчни, за да превърнат новото устройство в едно от най-атрактивните предложения на пазара. Преди да ви предложа детайлно видео ревю с впечатленията си от работата ми с OnePlus 5T направих бързо разопаковане и преглед на телефона...

До 40 000 клиенти са засегнати от пробив в сигурността на онлайн магазина на OnePlus

762
Написана от nixanbal 20 януари 2018

OnePlus обяви, че е установен пробив в сигурността на онлайн магазина им, заради който са засегнати банковите карти на до 40 000 клиенти. Припомням ви, че преди няколко дни излезе информация по случая и китайците обещаха да проверят къде е проблемът. В резултат директните разплащания с кредитна карта в момента са спрени. 

Apple и Samsung са разследвани от властите в Италия за умишлена амортизация на смартфоните им

685
Написана от nixanbal 20 януари 2018

Италианската агенция за защита на конкуренцията е започнала две отделни разследвания срещу Apple и срещу Samsung, за да провери дали компаниите правят така, че устройствата им да се амортизират преждевременно. Заради скорошните събития това е вече поредна проверка за Apple, но този път същата се извършва и за Samsung. 

Ревю на Sony WH-1000XM2

893
Написана от nixanbal 19 януари 2018

Зад сложното име WH-1000XM2 се крият най-новите слушалки от висок клас на Sony, които бързо привлякоха вниманието ми още при премиерата им на IFA 2017 - най-вече заради гръмката заявка, че са най-добрите по отношение на шумоизолиращи способности. Взех слушалките още преди няколко месеца и сега, след часове изслушани плейлисти от Spotify и 2-3 пътувания със самолет в компанията им - време е да ви запозная с впечатленията си за продукта в детайлно ревю...

VIVACOM ще подарява смартфони Moto на посетителите в магазините им

1202
Написана от nixanbal 19 януари 2018

От 19 януари започва нова кампания на VIVACOM, в която посетителите на магазините им ще имат възможност да спечелят смартфони Moto или други подаръци. Няма условие да сте клиенти на телекома, за да се включите.

Използваха дрон за спасяване на удавници край Австралия

472
Написана от nixanbal 19 януари 2018

Докато регулациите на летящите роботи продължават да са гореща тема на много точки по света, в Австралия току-що използваха дрон в спасителна акция. Машината е успяла да пусне надуваемо устройство над двама удавници, бедстващи на 700 метра далеч от брега.

HMD Global обещават "страхотни" новини на MWC 2018

806
Написана от nixanbal 19 януари 2018

Задава се най-важното събитие в света на мобилните комуникации - Световният мобилен конгрес, който ще се проведе в края на февруари, традиционно в Барселона. Там за втора поредна година ще присъства и компанията зад новите смартфони Nokia с Android - HMD Global. И вече имаме подсказка, че се задават интересни неща...

Теленор може да бъде продаден на американски фонд

1472
Написана от nixanbal 18 януари 2018

Собствениците на Теленор са в преговори с американски фонд за продажба на телекома, пише изданието Mergermarket, цитирано от в-к Капитал. Споменава се сумата от 2 милиарда евро, в която може да влязат още филиалите на норвежката група в Сърбия и Черна гора.  

Пълното отпадане на рамките може да дойде за сметка на дупки в дисплея, разкрива нов патент на Samsung

737
Написана от nixanbal 18 януари 2018

Samsung може да избегне шумно коментираното дизайнерско решение на Apple с изрязания дисплей на iPhone X чрез... още по-спорен дизайн. Патент на корейците разкрива изцяло безрамков дисплей, в който има дупки за предната камера, слушалката и останалите сензори.

Българин е новият изпълнителен директор на Lenovo за Централна и Югоизточна Европа

456
Написана от nixanbal 18 януари 2018

Българинът Иван Бозев вече е изпълнителен директор и генерален мениджър на Lenovo за Централна и Югоизточна Европа, обявиха от компанията. Бозев е в Lenovo от 17 години, като досега отговаряше само за Югоизточна Европа. 

Страница 1 от 909

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer