НачалоНовиниA1 избраха Nokia да изгради 5G мрежата им в Австрия

A1 избраха Nokia да изгради 5G мрежата им в Австрия

1515
Написана от  nixanbal 25 март 2019
A1 избраха Nokia да изгради 5G мрежата им в Австрия

Операторът A1 обяви, че е избрал Nokia като партньор в изграждането на новата им 5G мрежа в Австрия. Споразумението вече е сключено и информацията за него идва само две седмици след новината, че A1 е спечелил търг за честоти за изграждане на мрежа от пето поколение

"Заедно с Nokia ще използваме пълния потенциал на 5G", казва Маркус Граузам, главен изпълнителен директор на A1. "Разчитаме на доверен и дългогодишен партньор, с който вече успешно сме реализирали редица мащабни проекти.", допълва той.

Граузам визира досегашната съвместна работа с Nokia, които са основен партньор на оператора и в изграждането на 3G и 4G/LTE мрежата им, както и на оптичната им мрежа - най-голямата в Австрия.

Припомням ви, че Nokia е компанията, чието оборудване A1 използва и в България, така че, когато някой ден се стигне да обсъждаме сериозно 5G и на наша територия, вероятно партньор отново ще им бъдат финландците. 

Флагманите Galaxy S21 на Samsung предлагат нов дизайн, 120 Hz дисплеи и двойно повече памет

Ето че месец по-рано от обикновено Samsung днес представи новите си премиум смартфони от серията Galaxy S21. Също като през…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer