НачалоНовиниAcer има интерес към Windows Phone 8, но не и тази година

Acer има интерес към Windows Phone 8, но не и тази година

2000
Написана от  nixanbal 16 юни 2013
Acer има интерес към Windows Phone 8, но не и тази година

Acer харесва операционната система Windows Phone 8, но все още няма да предлага смартфон с нея, защото иска да играе на сигурно, казва в интервю за PocketLint вицепрезидентът на смартфоните Acer за региона, Алън Бърнс. Докато за Android Acer знае, че е работеща стратегия и създава смартфони с тази платформа, при Windows Phone 8 успехът не им е гарантиран и затова тази година компанията отново ще прескочи Microsoft. 

Windows Phone не е правилното решение за тях тази година, смята Acer

Според Бърнс "операционната система е добра" и Acer "искат да бъдат там" и да предлагат смартфони с нея, но за момента компанията не може да си позволи този непремерен риск. 

"Фактът, че трябва да плащаш за приложения на Windows, които са безплатни при Android, поставя много бариери", отчита Бърнс като още един недостатък на Windows Phone.

В момента Acer има в каталога си смартфони с Android, които са в по-достъпния сегмент, но все още не се предлагат в България

Acer ще почака по-сериозен възход за платформата на Microsoft и да се появят повече "насочени към потребителя реклами" и едва тогава компанията ще предложи смартфони с Windows Phone. 

Google прекъсва бизнес взаимоотношения с Huawei заради черния списък на Тръмп

След като тази седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп добави Huawei към черния списък компании, с които страната не може…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer