НачалоНовиниAcer отменя премиерата на нов смартфон заради заплаха от Google

Acer отменя премиерата на нов смартфон заради заплаха от Google

2092
Написана от  nixanbal 13 септември 2012
Acer отменя премиерата на нов смартфон заради заплаха от Google

Днес в Китай Acer трябваше да обяви пускането в продажба на новия си смартфон CloudMobile A800, който използва новата операционна система Aliyun OS. Aliyun OS е разработка на китайския сайт за електронна търговия Alibaba Group Holding и целта на платформата е да конкурира Android на Google. Премиерата на смартфона обаче е била отменена и според съобщение на Alibaba причината е заплаха от страна на Google към Acer, че ще прекрати лиценза им за ползване на Android OS.

Действята на Google "са абсолютно нечестни спрямо потребителите и сме загрижени за достъпа на клиентите до конкурентни продукти", заявява говорител на Alibaba Cloud Computing, създателите на Aliyun OS.

А смартфонът Acer CloudMobile A800 щеше да струва $473, ако Google не беше спряла премиерата му, с което щеше да е най-скъпият модел на производителя за китайския пазар. Това прави още по-необяснима реакцията на Google.

Операционната система Aliyun пък е базирана на Linux и разчита на непрекъсната връзка с мрежата, тъй като използва уебприложения, а идва и със собствени решения за имейл клиент и навигация. Разработката ѝ е отнела 3 години на общо 1600 инженера, а премиерата ѝ беше през юли 2011 г.

Днес в Китай има и други устройства с Aliyun OS, но Acer е най-голямото име, което (щеше да) я подкрепи и изглежда това е подразнило Google, чиято Android OS се ползва в други смартфони на производителя.

Лондон започва да събира данни за пътниците в метрото през Wi-Fi с цел подобряване на транспорта

От 8 юли 2019 г. Wi-Fi мрежа ще събира данни за пътниците в подземния транспорт на Лондон. Целта е по…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer