Умен град @ nixanbal

НачалоНовини"Агресивният дизайн" е причина за експлодиращите батерии на Galaxy Note 7, твърдят експерти

"Агресивният дизайн" е причина за експлодиращите батерии на Galaxy Note 7, твърдят експерти

3059
Написана от  nixanbal 06 декември 2016
"Агресивният дизайн" е причина за експлодиращите батерии на Galaxy Note 7, твърдят експерти

Очакваме до края на месеца Samsung да обяви резултатите от повторното си разследване на избухващите бройки от Galaxy Note 7, но още сега експертите от сайта Instrumental са готови с анализ и причина за проблемите. "Агресивният дизайн" на фаблета е посочен като основен причинител на експлозиите. 

Според специалистите от сайта Note 7 има твърде малко свободно място около батерията и дори само този факт може да доведе до възпламеняване. Евентуален външен натиск на корпуса би повишил риска още повече, пише instrumental.com.

Ако смартфонът не беше изтеглен от пазара и производството му спряно, проблемът щеше да се задълбочи, смятат от сайта, тъй като във времето батериите увеличават обема си, а това не е предвидено в стегнатия корпус на Note 7.

Вариант за корейците би било да използват по-малка батерия, но това би компроментирало издръжливостта на Note 7 спрямо предходния Note 5, а и спрямо конкуренцията от Apple и iPhone 7 Plus.

download 1

Да, беше твърде добър, за да бъде възможен, но да се надяваме, че всичко ще си дойде на мястото с Galaxy S8. А Note 7 заслужено застава на едно от почетните места в селекцията "ТОП 5 на 2016: Технологичните разочарования на годината"

Целия доклад на instrumental.com и изводите от разглобяването на Note 7 вижте тук.

Роумингът в ЕС отпада, но с колко МВ трафик ще разполагаме в чужбина?

Честит 15 юни! Денят, в който таксуването при роуминг в границите на Европейския съюз най-после получи дълго чакания рестарт. От…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer