НачалоНовиниAmazon подготвя голям Kindle Fire, а Apple 7.85-инчов iPad - слуховете продължават

Amazon подготвя голям Kindle Fire, а Apple 7.85-инчов iPad - слуховете продължават

1644
Написана от  nixanbal 16 юли 2012
Amazon подготвя голям Kindle Fire, а Apple 7.85-инчов iPad - слуховете продължават

Вече сме чували, че Amazon подготвя по-голям наследник на своя 7-инчов Kindle Fire, а също така е ставало нееднократно дума за iPad mini, който Apple ще пусне, за да издуха окончателно конкурира евтините таблети на пазара. Днес The New York Times подклажда слуховете още веднъж, като споделя малки детайли и за двете устройства...

Според информацията от запознат с плановете на Amazon разработчик компанията подготвя нов таблет с по-голям диагонал на дисплея, който преди е ставало дума, че ще бъде 10.1". Миналия месец пък се заговори, че въпросното устройство може да получи официалната си премиера още на 31 юли.

За Apple пък се затвърждават слуховете, че скоро ще представи по-малък iPad, който ще бъде и на по-ниска цена, за да конкурира лавината от 200-доларови таблети с Android. Посочва се, че т.нар. iPad mini ще има диагонал от 7.85 инча и именно тук ще отстъпва на стандартния модел, разполагащ с 9.7" Retina дисплей.

The New York Times споменават, че новият iPad трябва да се появи по-късно тази година и ще струва значително по-малко от $499, за които се предлага най-новият таблет на Apple. Имайки предвид, че миналогодишният iPad 2 пък в момента струва $399, по-малкият модел като нищо може да падне и под тази цена.

Официална премиера на Google Pixel 4 и Pixel 4 XL - двойни камери, управление с жестове и 90 Hz дисплеи

Днес в Ню Йорк Google представи официално новите си смартфони Pixel 4 и Pixel 4 XL, които за първи път…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer