НачалоНовиниAmazon поръча 100 000 електрически вана за доставки

Amazon поръча 100 000 електрически вана за доставки

1216
Написана от  nixanbal 20 септември 2019
Amazon поръча 100 000 електрически вана за доставки

100 000 електрически вана е поръчала Amazon от базирания в Мичиган стартъп Rivian, обяви главният изпълнителен директор на компанията Джеф Безос в четвъртък тази седмица. Планът е това да са превозните средства, с които през следващите години ще бъдат доставяни поръчаните през онлайн платформата пратки, а целта е да бъде намалена вредата върху околната среда.

Rivian е сравнително непознато име в автомобилния бранш, като първите им електромобили бяха показани едва в края на 2018-а. Различни големи компании обаче, Amazon включително, инвестират в стартиращото предприятие, което всъщност е основано през 2009 г. 

Електромобилът за Amazon е или изцяло съобразена с техните нужди разработка, или просто третото електрическо возило на Rivian, което дебютира заедно с настоящия анонс. Преди това стартъпът показа електрически пикап и луксозен SUV. 

Според Безос първите електрически ванове от Rivian, ще излязат по улиците през 2021 г., а прототипи може да се появят и по-рано. Всички 100 000 броя обаче ще са на пътя до 2024 г., обяви шефът на Amazon. 

Мащабната инвестиция на Amazon е част от по-големия им план за борба с климатичните промени и е само една стъпка към намаляване на влиянието им върху околната среда. 

Посетих сервиза на Теленор - ето какво се случва вътре

Ето че и на мен ми се случи да вляза в сервиз за мобилни телефони. Въпреки че никога не ми…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer