Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниAndroid Go е готова и скоро ще се появи на смартфони с 512 МВ и 1 GB RAM

Android Go е готова и скоро ще се появи на смартфони с 512 МВ и 1 GB RAM

2275
Написана от  nixanbal 05 декември 2017
Android Go е готова и скоро ще се появи на смартфони с 512 МВ и 1 GB RAM

Google заговори за Android Go още на конференцията си за разработчици през май Google I/O, когато стана ясно, че това ще бъде модификация на платформата, насочена към устройства с по-слаб хардуер. Днес компанията обяви, че Android Go е готова и скоро ще се появи в първите смартфони.

Android Go ще бъде пусната утре, 6 декември, с Android 8.1 Oreo и Google я нарича Android Oreo (Go edition). Това е версия, специално разработена за устройства с 512 МВ и 1 GB RAM. 

Всичко в тази платформа е съобразено с по-слабия хардуер и идеята е дори евтините смартфони и таблети да са с актуалната версия на Android, макар и в олекотен вариант. Но най-вече - да работят по-плавно, независимо че не са с най-напомпания процесор и много памет. 

Android Go

Така в Android Go има специални настройки по производителността и управлението на паметта, приложенията на Google са изцяло съобразени с по-немощните конфигурации и с нуждите на хората, които "са онлайн за първи път", а Google Play Store ще акцентира върху приложенията, които ще работят най-добре на устройството.

Android Go

Google обещава, че с пускането на Android Go в ъпдейта до Android 8.1 Oreo партньорите им скоро ще могат да предложат устройства с тази платформа. 

Умен град: Видеонаблюдението във Враца и как попаднах в РПУ-то

Знаете ли, че в този град през последната година са заловили телефонни престъпници и контрабандни цигари, успели са да спрат…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer