НачалоНовиниAndroid изпревари Windows като най-популярната платформа за достъп до интернет

Android изпревари Windows като най-популярната платформа за достъп до интернет

1423
Написана от  nixanbal 03 април 2017
Android изпревари Windows като най-популярната платформа за достъп до интернет

Android е успяла да измести Windows от челното място в класацията на платформите, използвани най-много за достъп до интернет. Данните идват от StatCounter и са за месец март, когато операционната система на Google се е изкачила на първото място с дял от 37.93%, оставяйки тази на Microsoft само на косъм след себе си (37.91%).

Оказва се, че успехът на Android идва най-вече от Азия, където делът на платформата е 52.2%, а този на Windows - едва 29.2%. В другите региони обаче платформата на Microsoft все още е лидер.

А защо Android успява да изпревари конкуренцията? Оказва се, че това идва най-вече от ползването на мобилен интернет, което за някои потребители, особено в развиващите се страни, става изключително и само през смартфони и таблети. Ако бъде извадено потреблението на мобилен интернет от уравнението, Windows си остава лидер с цели 84% дял.

os mar 2012 2017 ww

Само преди 5 години достъпът до интернет през Android устройства е представлявал едва 2.4% от всички платформи, сочи статистиката и според главния изпълнителен директор на въпросните StatCounter това е историческо постижение и краят на една ера.

Впечатляващият Apple Park отваря врати за първите служители през април

Новият кампус на Apple, който многократно сме виждали от погледа на прехвърчащи над него дронове, вече си има официално име…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer