Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниAndroid изпревари Windows като най-популярната платформа за достъп до интернет

Android изпревари Windows като най-популярната платформа за достъп до интернет

2259
Написана от  nixanbal 03 април 2017
Android изпревари Windows като най-популярната платформа за достъп до интернет

Android е успяла да измести Windows от челното място в класацията на платформите, използвани най-много за достъп до интернет. Данните идват от StatCounter и са за месец март, когато операционната система на Google се е изкачила на първото място с дял от 37.93%, оставяйки тази на Microsoft само на косъм след себе си (37.91%).

Оказва се, че успехът на Android идва най-вече от Азия, където делът на платформата е 52.2%, а този на Windows - едва 29.2%. В другите региони обаче платформата на Microsoft все още е лидер.

А защо Android успява да изпревари конкуренцията? Оказва се, че това идва най-вече от ползването на мобилен интернет, което за някои потребители, особено в развиващите се страни, става изключително и само през смартфони и таблети. Ако бъде извадено потреблението на мобилен интернет от уравнението, Windows си остава лидер с цели 84% дял.

os mar 2012 2017 ww

Само преди 5 години достъпът до интернет през Android устройства е представлявал едва 2.4% от всички платформи, сочи статистиката и според главния изпълнителен директор на въпросните StatCounter това е историческо постижение и краят на една ера.

ВИДЕО: Умните кофи за боклук в София

Знаете ли, че една малка черна кутия може да промени начина, по който се организира целият процес на сметосъбирането във…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer