Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниAndroid P ще се съобрази с изрязаните дисплеи, обещава сериозно променен интерфейс

Android P ще се съобрази с изрязаните дисплеи, обещава сериозно променен интерфейс

2624
Написана от  nixanbal 12 февруари 2018
Android P ще се съобрази с изрязаните дисплеи, обещава сериозно променен интерфейс

Актуалният в момента Android 8.0 Oreo едва достигна до 1% от потребителите, а вече започнахме да говорим за следващата версия. Информация на Bloomberg сочи, че очакваният по-късно тази година Android P ще предложи променен интерфейс и ще се съобрази с изрязаните дисплеи, напомнящи iPhone X. 

Според източника Google ще се съобрази с разнообразните дизайни, в които ще се предлагат смартфоните в бъдеще и врязаните в екраните камери са само един от тези сценарии. Устройствата с по два екрана и тези със сгъваеми дисплеи също ще са взети под внимание при разработката на Android P. 

Освен това ъпдейтът на мобилната платформа ще заложи на по-добър живот на батерията и по-дълбока интеграция на Google Assistant. Споменава се, че разработчиците ще могат да вграждат асистента в своите приложения. 

Като цяло - главната цел на Google със следващата версия на Android ще бъде да привлече феновете на iPhone, което ще стане с обновен и по-атрактивен интерфейс. 

Все още не е ясно под кой номер и под какво име ще излезе Android P. Вътрешно Google го нарича Pistachio Ice Cream, пише Bloomberg, но това надали ще е финалното му название. 

София става част от европейския хакатон на adidas

София е една от само четири спирки, през които ще премине европейският хакатон на adidas тази година. Столицата ни е…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer