Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниAndroid вече поддържа смартфорни със сгъваеми дисплеи

Android вече поддържа смартфорни със сгъваеми дисплеи

3178
Написана от  nixanbal 08 ноември 2018
Android вече поддържа смартфорни със сгъваеми дисплеи

Samsung току-що показа докъде е стигнала с първия си смартфон с прегъващ се дисплей и въпреки че все още е рано да го очакваме на пазара, не и преди 2019 г., операционната система Android вече е в играта. В блога за разработчици на приложения за Android беше официално обявено, че платформата вече поддържа т.нар. "foldables" - смартфони с прегъващи се дисплеи. 

Да, този нов формфактор за мобилните ни телефони ще става все по-популярен, като Samsung и Google обявиха, че са работили в тясно сътрудничество по интерфейса на операционната система за прегъващ се екран. 

Въпросният напредък със софтуера обаче няма да остане като специален актив само за корейците и Google анонсираха, че платформата им вече поддържа сгъваеми дисплеи. Това означава, че разработчиците ще получат по-лесен начин да създават игри и приложения за устройства с такъв дизайн. 

Една от основните цели ще бъде работата с приложението да може да бъде лесно и незабележимо прехвърлена от малкия към големия сгъваем дисплей и обратно. Например видео в YouTube, което отворите на външния екран, ще трябва без засечки да продължи върху големия вътрешен екран.

Припомням ви, че освен Samsung със смартфони с прегъващи се дисплеи в бъдеще се говори, че ще експериментират още Huawei, LG, Xiaomi, Lenovo и други. 

Официална премиера на Pixel 3a и Pixel 3a XL - най-достъпните смартфони на Google досега

На стартиралата днес конференция за разработчици Google I/O бяха представени официално смартфоните Pixel 3a и Pixel 3a XL. Двата модела…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer