НачалоНовиниApple вече използва 100% възобновяема енергия за центровете си за данни

Apple вече използва 100% възобновяема енергия за центровете си за данни

2324
Написана от  nixanbal 22 март 2013
Apple вече използва 100% възобновяема енергия за центровете си за данни

Apple вече използва само източници на възобновяема енергия за своите центрове за данни, съобщи компанията в сайта си. В тези центрове Apple държи сървърите си, отговорни за съхранението и разпространението на песни, приложения и друго съдържание от популярните услуги iTunes, iMessage и iCloud.

А темата е важна, защото центровете за данни се нуждаят от голям и непрекъснат енергиен поток и когато става въпрос за огромни компании от ранга на Apple, Google и Microsoft - значението за екологията е още по-сериозно. Всъщност Apple е била на прицел от Greenpeace International още отпреди година, когато е наредена едва 12-а от общо 14 компании в доклада "How clean is your cloud?".

hero bg 2x

Темата изглежда се е отразила върху политиката на създателите на iPhone и те вече ползват енергия от слънцето, вятъра и геотермални източници за центровете си за данни. От Greenpeace определят усилията на Apple като "истински прогрес", а финансовият директор на голямата ябълка припознава повишаването в използването на възобновяемата енергия като основна цел.  

Motorola Edge+ е първият флагман на компанията от години - 90 Hz дисплей, 108 МР камера и Snapdragon 865

Най-после! След няколко години на затишие и постепенно заглъхване на концепцията за смартфона с модули, Motorola най-после реши да отбележи…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer