НачалоНовиниApple иска забрана за продажбите и на Galaxy S III в САЩ

Apple иска забрана за продажбите и на Galaxy S III в САЩ

1585
Написана от  nixanbal 07 юни 2012
Apple иска забрана за продажбите и на Galaxy S III в САЩ

Съвсем скоро Тим Кук, шефът на Apple, каза откровено, че патентните войни са "pain in the ass", но явно компанията няма против да изпитва подобен дискомфорт, защото продължава да вилнее в съда с пълна сила. След като вчера стана ясно, че Apple продължава да преследва смартфоните на HTC, дори след промени в софтуера им, днес Флориан Мюлер съобщава, че и Samsung е под прицел. Няколко дни преди премиерата Apple иска да спре продажбите на Galaxy S III в САЩ.

Apple официално са поискали от съда да добавят към вече предявените претенции към Galaxy Nexus и новия модел Galaxy S III, тъй като след проверка на бройка, закупена от Великобритания, компанията е установила два нарушени патента. Единият е свързан с универсално търсене, а другият с разпознаването на информация в текст - точно същият, заради който Apple съди и HTC.

От Samsung са отговорили официално, като най-общо са заявили, че нещата не стават от днес за утре и ако Apple имат претенции и към Galaxy S III, ще трябва да подадат отделен иск, за да имат време всички страни да прегледат коментарите им.

Днес предстои Apple да обяснят пред съда какви са претенциите им към Galaxy Nexus и вероятно ще разберем дали ще бъде прието искането им за предварителна забрана върху продажбите на Galaxy S III. Ако това се случи, Samsung ще имат сериозен проблем и забавен старт на продажбите в САЩ, тъй като по план те трябва да започнат след около две седмици. Нещо повече, южнокорейците имат споразумение с петте водещи телекома в Щатите, което подсказва за колко мащабни доставки става въпрос.

Sony Xperia XZ2 и XZ2 Compact идват с променен дизайн, 18:9 дисплеи и нова вибрационна система

Първият ден на MWC традиционно стартира с пресконференцията на Sony, на която тази година видяхме два нови модела от семейството…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer