Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниApple иска от 5 до 15 долара за всеки продаден дроид от Samsung и Motorola

Apple иска от 5 до 15 долара за всеки продаден дроид от Samsung и Motorola

1654
Написана от  nixanbal 07 март 2012
Apple иска от 5 до 15 долара за всеки продаден дроид от Samsung и Motorola

Всички знаем с каква страст Apple се хвърля във всевъзможни съдебни битки със Samsung, Motorola и още редица други конкуренти. Създателите на iPhone не личи да щадят средства за адвокати и дела щом се стигне до това да захапят някой производител на смартфони и таблети. Нещата обаче изглежда се променят и Apple търси как да разреши тези проблеми в дългосрочен план. Компанията иска Samsung и Motorola да си плащат по 5-15 долара за всяко продадено устройство с Android OS, съобщава Dow Jones Newswires.

Сумата се равнява на 1% до 2.5% от нетната цена на устройствата, но предложението на Apple не е към всички производители и компанията не цели да започне бизнес с лицензиране на патенти, твърдят източниците. Няма официално потвърждение, че в момента текат преговори по въпроса, но процесът сега започва.

Интересен момент тук е, че Microsoft вече взима по $10 за всяко продадено устройство с Android OS и ако Apple постигне целта си, цената на това да произвеждаш смартфони с операционната система на Google може да стане твърде висока и да откаже част от вендорите. Хитро, нали?

Казуо Хирай слиза от поста главен изпълнителен директор на Sony, поема го финансовият директор

Sony обяви, че Казуо Хирай слиза от поста на главен изпълнителен директор и вече ще бъде председател на компанията. Длъжността…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer