НачалоНовиниApple иска от 5 до 15 долара за всеки продаден дроид от Samsung и Motorola

Apple иска от 5 до 15 долара за всеки продаден дроид от Samsung и Motorola

1770
Написана от  nixanbal 07 март 2012
Apple иска от 5 до 15 долара за всеки продаден дроид от Samsung и Motorola

Всички знаем с каква страст Apple се хвърля във всевъзможни съдебни битки със Samsung, Motorola и още редица други конкуренти. Създателите на iPhone не личи да щадят средства за адвокати и дела щом се стигне до това да захапят някой производител на смартфони и таблети. Нещата обаче изглежда се променят и Apple търси как да разреши тези проблеми в дългосрочен план. Компанията иска Samsung и Motorola да си плащат по 5-15 долара за всяко продадено устройство с Android OS, съобщава Dow Jones Newswires.

Сумата се равнява на 1% до 2.5% от нетната цена на устройствата, но предложението на Apple не е към всички производители и компанията не цели да започне бизнес с лицензиране на патенти, твърдят източниците. Няма официално потвърждение, че в момента текат преговори по въпроса, но процесът сега започва.

Интересен момент тук е, че Microsoft вече взима по $10 за всяко продадено устройство с Android OS и ако Apple постигне целта си, цената на това да произвеждаш смартфони с операционната система на Google може да стане твърде висока и да откаже част от вендорите. Хитро, нали?

Официална премиера на Google Pixel 4 и Pixel 4 XL - двойни камери, управление с жестове и 90 Hz дисплеи

Днес в Ню Йорк Google представи официално новите си смартфони Pixel 4 и Pixel 4 XL, които за първи път…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer