Samsung #WithGalaxy

НачалоНовиниApple и Motorola в патентна схватка в съда със залог $2.7 милиарда

Apple и Motorola в патентна схватка в съда със залог $2.7 милиарда

1418
Написана от  nixanbal 19 ноември 2011
Apple и Motorola в патентна схватка в съда със залог $2.7 милиарда

Две компании са в поредната си съдебна схватка, в която съдът в Германия трябва да отсъди дали обвиненията на Motorola Mobility срещу Apple в патентни нарушения са основателни. Решението ще бъде взето на заседание през февруари 2012 г., но от изслушването на Apple вчера стана ясно, че създателите на iPhone искат ищецът да внесе $2.7 милиарда като залог, ако загуби делото.

В случая Motorola Mobility съдят Apple за нарушение на техен патент за синхронизираща имейл технология, като са подадени два иска – срещу услугата MobileMe и по-новата iCloud.

hero mobileme icloud

В съда адвокатите на Apple не са се придържали към темата с патентните нарушения и по-скоро са уговаряли условията и какво ще се случи, ако всъщност спечелят делото, съобщава експертът Флориан Милър в блога си. Така Apple е помолила съда да изиска от Motorola Mobility да внесе сериозната сума от $2.7 милиарда, която ще влезе в и бездруго голямата им касичка като компенсация, в случай че съдебното решение е в тяхна полза.

Съдията е бил изненадан от размера на исканата сума, тъй като според него потенциалната загуба за Apple би била много по-малка. Според Милър, ако съдът е трябвало да отсъди в нечия полза на вчерашното заседание, то със сигурност е щяло да бъде за сметка на Apple.

Теленор започва тестове на 5G с две базови станции

На събитие за медии днес пред централния си офис в Бизнес парк София Теленор обяви, че започва тестове на 5G…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer