НачалоНовиниApple не успя да спре и продажбите на смартфоните HTC, поне засега

Apple не успя да спре и продажбите на смартфоните HTC, поне засега

1506
Написана от  nixanbal 04 юли 2012
Apple не успя да спре и продажбите на смартфоните HTC, поне засега

В последните два месеца Apple преследва не само Samsung заради патентите си, но и HTC. И докато съдът в САЩ реши да наложи забрана за продажбата на таблета Galaxy Tab 10.1, а съдбата на Galaxy Nexus още не е ясна, Международната търговска комисия в Щатите е отхвърлила искането на Apple да спре продажбата на 29 модела HTC. Поне засега.

Комисията не е приела настояването на Apple да забрани разпространението на смартфоните и таблетите на HTC с операционната система Android, тъй като все още няма достатъчно информация по случая, съобщава All Things D.

Apple иска забрана заради нарушен патент, свързан с разпознаването на информация в текст (телефонен номер, имейл и др.). След първоначалната жалба срещу HTC и задържането на One X на митниците в САЩ, тайванците промениха интерфейса на модела си и той бе допуснат до пазара. Според Apple обаче HTC само е заобиколила проблема и все още е в нарушение.

И така, за момента Apple не печели тази битка, но комисията ще разследва случая, за да провери вярно ли е, че HTC "по хитър начин" са избегнали разправиите, давайки на митниците грешна информация за устройствата си. А ако решението е в полза на Apple, тайванците ще трябва да правят промяна в софтуера на 29 свои устройства, която да бъде прегледана и от Google.

Какво се случва, ако прекратите договора си с оператор предсрочно?

В България от няколко години вече мобилните оператори нямат право да подновяват автоматично изтеклите срочни договори на клиентите си, а…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer