Samsung #WithGalaxy

НачалоНовиниApple постигна забрана за продажбата на Samsung Galaxy Tab 10.1 в САЩ

Apple постигна забрана за продажбата на Samsung Galaxy Tab 10.1 в САЩ

1793
Написана от  nixanbal 27 юни 2012
Apple постигна забрана за продажбата на Samsung Galaxy Tab 10.1 в САЩ

Няколко часа преди конференцията за представянето на новия Android 4.1 Jelly Bean съдът в САЩ отсъди в полза на Apple по едно от вечните им дела срещу Samsung. Според решението на съда таблетът Samsung Galaxy Tab 10.1 нарушава патенти на Apple и ще бъде наложена забрана за продажбите му в САЩ, точно както се случи в Германия. Преди това Apple ще трябва да внесе $2.6 милиона - в случай че след обжалването съдът промени мнението си тези пари ще служат като компенсация за Samsung.

Apple е завела дело срещу вечния си конкурент Samsung на 19 май и въпреки че първоначално съдът в САЩ отхвърли искането им, сега реши да наложи предварителна забрана за продажбите на Galaxy Tab 10.1.

"Въпреки че Samsung има право да се конкурира, няма право да го прави нечестно, заливайки пазара с нарушаващи патенти продукти," казва съдия Луси Ко.

Таблетът Galaxy Tab 10.1 е доста стар модел, но сагата около него продължава. Припомням ви, че миналата година Apple постигна забрана за продажбите му в Германия, където Samsung трябваше да променят дизайна му, за да го вкарат обратно на пазара. 

Специалистът по патентите Флориан Мюлер съобщава в блога си, че за рекордно време, само около 5 часа по-късно, Samsung вече са обжалвали решението на съда.

Франция разследва Apple за умишлено забавяне на стари модели iPhone

Френската прокуратура разследва Apple във връзка с планираната амортизация на стари модели iPhone, съобщи във вторник Агенция Франс Прес. Ако…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer