Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниApple призна за проблема с батерията при iOS 5 и iPhone 4S, оплакванията зачестяват

Apple призна за проблема с батерията при iOS 5 и iPhone 4S, оплакванията зачестяват

2461
Написана от  nixanbal 03 ноември 2011
Apple призна за проблема с батерията при iOS 5 и iPhone 4S, оплакванията зачестяват

 

Тези дни в интернет се носят коментари около нов проблем със смартфона на Apple, за който и nixanbal.com вече писа. Този път не става въпрос за антената, а за батерията на iPhone 4S, която издържала „по-малко от очакваното“. Нещо повече – собственици на предишните модели на устройството се оплакват от същото, след като са преминали към новата версия на операционната система iOS 5.

„Малък брой потребители съобщиха за по-кратък от очаквания живот на батерията при устройства с iOS 5,“ потвърждава Apple в официално изявление до сайта AllThingsD. „Открихме няколко бъга, които се отразяват на живота на батерията и до няколко седмици ще пуснем софтуерен ъпдейт, за да ги решим.“

Всъщност тук вече имаме новина, тъй като преди няколко дни личеше, че за инженерите на Apple все още не е ясно къде се крие проблемът и представители на компанията се свързваха с потърпевши клиенти, за да ги молят за съдействие при откриването му.

features built in apps

Докато допреди няколко дни оплакванията идваха от собственици на новия iPhone 4S, днес във форумите на Apple има и недоволни собственици на iPhone 4 и 3GS, чиито смартфони „умират“ прекалено бързо и без особено ползване. Животът на батерията се е скъсил след ъпдейт до iOS 5.

„В полунощ беше зареден на около 90%. Сутринта вече бяха 37%. До обяд смартфонът беше умрял. Не съм провел дори едно обаждане през това време,“ коментира собственик на iPhone 4.

„Ъпдейтнах iPhone 3GS до iOS 5 в сряда и днес батерията ми държи около 6 часа, без никакво ползване,“ оплаква се друг собственик на по-старата версия на смартфона.

Към момента Apple не са помогнали на всички оплакващи се във форумите им потребители и не са им дали съвет какво да правят, за да могат да използват нормално телефона си до излизането на ъпдейта с фикса. Все пак измежду всички оплаквания се открояват някои потенциални решения на проблема, споделени от самите потребители – някои от тях предлагат да бъдат изключени нотификациите, GPS, мобилният интернет и други.

Мои приятели с iPhone 4 се оплакват от същите проблеми, така че историята изглежда не е просто скалъпена или единичен случай. Да се надяваме, че решението ще дойде скоро, въпреки че не очаквам "Battery-Gate" да повлияе негативно върху продажбите на iPhone.

Европа премахва неоправданото блокиране на географски принцип за потребителите в интернет

Край с дискриминационната практика в някои онлайн магазини на територията на Европейския съюз, която блокира потребители заради тяхното местонахождение и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer