НачалоНовиниApple се отказала да ползва огънато стъкло в iPhone заради високата цена

Apple се отказала да ползва огънато стъкло в iPhone заради високата цена

1699
Написана от  nixanbal 02 август 2012
Apple се отказала да ползва огънато стъкло в iPhone заради високата цена

След всички изненади, появили се покрай започналото тази седмица дело между Samsung и Apple, дойде ред и на един любопитен факт от историята на iPhone. Оказва се, че преди време Apple е имала сериозен интерес да използва извито стъкло за смартфона си, но се е отказала от този вариант заради високата цена.

Информацията е споделил при разговор с адвокати на Samsung вече бившият дизайнер на Apple Дъглас Затцгер, който обяснява, че по онова време технологията е била по-непозната и сложна. А цената за извиване на стъклото е била "много висока".

Според него прототипите с извито стъкло върху предната и задната част на iPhone са били разработени още преди Gorilla Glass и много други фактори - вероятно технологии, които са се появили в последствие, за да опростят процеса. 

iphone-prototype-0355-shaped-glass

Днес обаче извитото стъкло е нещо популярно в много смартфони от висок клас и според мен изглежда страхотно и е приятно за ползване. Дали Apple някой ден ще реши да прегледа въможността да използва такъв елемент в дизайна на iPhone - времето ще покаже.

Дизайнерът на iPhone напуска Apple

Джони Айв, главният дизайнер на Apple, работил в компанията през последните близо 30 години и създал дизайна на емблематични устройства…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer